Klaus Iohannis: Coaliţia a trecut printr-un moment dificil, dar răspunsul a fost bun. Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog

De Cornel Preda.
Publicat: 21.04.2021, 18:56.
Actualizat: 21.04.2021, 19:29

Klaus Iohannis a declarat că în aceste zile coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment dificil, însă situaţia a fost gestionată bine, cu excepţia câtorva declaraţii. Preşedintele României a făcut un apel la membrii coaliţiei să aibă mai puţine dispute şi mai mult dialog. Să colaboreze şi să lase orgoliile deoparte.

Klaus Iohannis a susţinut o declarație de presă la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis a susţinut o declarație de presă la Palatul Cotroceni

Presidency.ro

Klaus Iohannis a atras atenţia că prioritatea-zero pentru coaliţia de guvernare trebuie să rămână lupta cu pandemia şi i-a cerut noului ministru al Sănătăţii să comunice constant, să le explice românilor situaţia la zi şi care sunt paşii de urmat.

Cele mai importante declaraţii ale lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut în final un apel la oameni să se vaccineze, pentru a ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus. "În acest moment trebuie să gestionăm cât mai bine epidemia. Dincolo de restricţiile inevitabile şi care dau rezultate, singura cale e vaccinarea. Avem deja model de succes al ţărilor care au imunizat şi au început relaxările. Suntem şi noi tot mai aproape de acel moment, să organizăm spectacole, să deschidem HoReCa. Haideţi să facem tot ce ţine de noi ca să avem o vară liniştită", a declarat Klaus Iohannis.

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a Ioanei Mihăilă, ministrul Sănătății. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Preluaţi astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie.Vă doresc multă putere de muncă. Vă doresc să vă integraţi în echipa guvernamentală şi cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliţie s-a găsit un modus vivendi, care ne dă tuturor speranţe că lucrurile, de acum înainte, vor merge şi mai bine.

Doresc şi guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului şi să o sprijine pe noua colegă, pentru că va avea enorm de multe probleme de rezolvat.

Coaliţiei de guvernare îi doresc mult succes şi îi doresc să terminăm cu rezultate notabile această etapă nefericită, pandemică. Sper, cu o campanie de vaccinare de succes, să reuşim până în vară să ieşim din pandemie", a declarat Klaus Iohannis.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.