Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: "Rata de infectare este în creştere, în toată Europa. România se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste"

Preşedintele Klaus Iohannis participă azi de la ora 12.00, la dezbaterea cu tema „Schimbările climatice, relaţia om-natură şi sănătatea publică”, organizată, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la Cotroceni. Discursul președintelui este transmis live video pe www.observatornews.ro!

de Redactia Observator

la 07.04.2021, 12:20

Klaus Iohannis participă azi de la 12.00 la o dezbatere despre mediu şi sănătate publică la Cotroceni

Declaraţii Klaus Iohannis

- Sunt foarte bucuros că reuşim astăzi să avem acest eveniment. Suntem puţini aici în sală şi sper că mulţi ne urmăresc. Salut prezenţa la evenimentul de astăzi a domnului Hans Kluge, director regional al Biroului pentru Europa al OMS. Astăzi, celebrarea Zilei Mondiale a Sănătăţii ne aduce împreună, reafirmând parteneriatul solid.  România apreciază contribuţia esenţială a Biroului în aceste momente dificile. În prezent, rata de infectare este în creştere, în toată Europa. Prea mulţi semeni pierd zilnic lupta cu virusul. Foarte mulţi alţii se îmbolnăvesc şi au nevoie de spitalizare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

- România se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste. Redeschiderea sustenabilă şi în condiţii de siguranţă a societăţilor şi a economiilor noastre nu poate fi posibilă fără respectarea acestor măsuri. Pandemia de Covid-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilităţi structurale cornicizate cu consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii şi bunăstării. Dar, niciun sistem de sănătate nu a fost cu adevărat pregătite pentru o criză de asemenea anvergură.

„Obiectivul acestui eveniment este generarea unei dezbateri cu privire la politicile de sănătate şi protecţia mediului în contextul schimbărilor climatice. Discuţiile vor viza efectele schimbărilor climatice asupra sănătăţii publice, relaţia dintre degradarea mediului înconjurător şi apariţia pandemiilor, precum şi măsuri pentru a întări rezilienţa sistemului românesc de sănătate în faţa acestor provocări”, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, la eveniment vor mai participa dr. Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, cât şi reprezentanţi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, ai Parlamentului European, precum şi membri ai Guvernului şi Parlamentului României. Ulterior, preşedintele Iohannis îl va decora pe Hans Kluge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: "Rata de infectare este în creştere, în toată Europa. România se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste"