Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, aproape hotărât să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, în 26 mai

Klaus Iohannis a anunţat că este foarte posibil să convoace un referendum în 26 mai, exact în ziua alegerilor europarlamentare. Preşedintele României precizează că este nevoie de o analiză profundă, pentru că nu va demara un referendum dacă nu va fi cvorum.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.03.2019, 23:38

Iohannis se gândeşte la un referendum în 26 mai 2019 - Profi Media

Klaus Iohannis a anunţat că este foarte posibil să convoace un referendum în 26 mai, exact în ziua alegerilor europarlamentare.

Preşedintele României precizează că este nevoie de o analiză profundă, pentru că nu va demara un referendum dacă nu va fi cvorum.

Iohannis se gândeşte la un referendum în 26 mai 2019

Preşedintele a precizat la Festivalul OneWorld, că a început să lucreze cu echipa de la Cotroceni la convocarea unui referendum în data alegerilor parlamentare, în 26 mai.

"Am început să analizez împreună cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi dacă aş convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. Lucrăm deja intens la asta, analizăm variantele, datele, partea legală şi aşa mai departe. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lăsaţi-mi o marjă care se datorează nevoii unei analize aprofundate", a precizat Iohannis.

Preşedintele a precizat că are nevoie şi de susţinerea societăţii civile, nu doar a partidelor, pentru declanşarea unui referendum.

”Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri şi societatea civilă, românii care îşi doresc să dea un semnal clar. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună un prim draft de agendă, care va presupune şi o întâlnire cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, aproape hotărât să convoace un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, în 26 mai