Antena Meniu Search
x

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat câte dosare de abuz în serviciu vor fi clasate, după ordonanţa de modificare a Codului Penal

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, contestă vehement adoptarea Odonanţei de Urgenţă care modifică Codul Penal şi spune că există un risc major şi singura soluţie ar fi abrogarea sau retragerea ordonanţei.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, contestă vehement adoptarea Odonanţei de Urgenţă care modifică Codul Penal şi spune că există un risc major şi singura soluţie ar fi abrogarea sau retragerea ordonanţei.

"Se urmăreşte exonerarea de răspundere penală a tuturor funcţionarilor de rang mare şi mediu, miniştri, parlamentari, secretari de stat, primari, preşedinţi de consilii judeţene. Se pot emite orice acte fără să existe răspundere penală. 

Am convocat colegiul de conducere al DNA. O să analizăm foarte antent riscurile asupra activităţii noastre. Şi toate oportunutăţile legale pe care noi le putem folosi. De azi noapte, fiecare zi este un risc major pentru sistemul judiciar.

Nu ştiu ce aş putea vorbi cu ministrul Justiţiei. E clar că punctul nostru de vedere nu îl interesează.

La favorizarea infractorului şi abuz în serviciu nu se admite urmărirea penală în cazul actelor, normelor cu caracter general, ordine, hotarâri de guvern, ordine de ministru, decizii de primar, decizii de consiliul judeţean. Dacă se dă o hotărâre de guvern că anumite imobile se trec din proprietatea statului în proprietate privată şi se constată prejudiciu, nu poate fi cercetată penal.

Noi, dacă astăzi deschidem o investigaţie pentru un eventual abuz în servicu, peste zece zile nu mai putem continua investigaţia.

Ca primă soluţie, noi vedeam doar retragerea ordonanţei sau abrogarea ordonanţei pentru ca ea să nu intre în vigoare. Un minut dacă e în vigoare, ea îşi produce efectele.

Este o sesizare primită zilele trecute, penală, împotriva guvernului.

Avem peste 1100 de persoane trimise în judecată în ultimii trei ani. Cuantumul prejudiciilor este de peste un miliard de euro. Nu se mai poate face recuperarea prejudiciilor, în condiiile modificărilor.

Avem în investigare 2151 de infracţiuni de abuz serviciu şi modificările vor avea impact asupra acestor dosare.", a spus Kovesi, la Europa FM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat câte dosare de abuz în serviciu vor fi clasate, după ordonanţa de modificare a Codului Penal