Antena Meniu Search
x

Kovesi, sesizare la CSM. Şefa DNA nu şi-ar fi putut prezenta punctul de vedere la controlul Inspecţiei Judiciare

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat, în memoriul depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), faptul că nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecţia Judiciară (IJ), au declarat surse judiciare.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat, în memoriul depus la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), faptul că nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecţia Judiciară (IJ), au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor, una dintre nemulţumirile exprimate de Laura Codruţa Kovesi a fost legată de faptul că inspectorii judiciari nu au ascultat şi punctele de vedere ale procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul DNA, fiind audiaţi, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtaţi din instituţie. În opinia şefei DNA, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părţi de către echipa de control.

Conform aceloraşi surse, atât memoriul depus de Laura Codruţa Kovesi, cât şi celelalte note şi sesizări în legătură cu controlul efectuat de IJ la DNA ar putea fi luate în discuţia Secţiei pentru procurori a CSM în şedinţa din 7 septembrie.

CSM a primit mai multe note şi memorii pe tema controlului efectuat de IJ la DNA, a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, judecătorul Ştefan Lucaciuc.

Pe acelaşi subiect

Conform sursei citate, o notă a fost trimisă de inspectorul Elena Rădescu, o alta de ea şi două colege din echipa de control care îi susţin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalţi membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

'Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acţiune de control', a precizat Ştefan Lucaciuc.

La CSM a fost înregistrat, în cursul săptămânii trecute, un memoriu transmis de DNA, care se referă la aceeaşi acţiune de control. Există, de asemenea, şi un punct de vedere al inspectorului şef al IJ, pe marginea procesului verbal ce conţine concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

'Toate materialele primite pe această temă au fost grupate şi transmise Secţiei pentru procurori, pentru analiză şi propuneri. Deocamdată, ele sunt în faza de analiză', a mai spus purtătorul de cuvânt al CSM.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, coordonatoarea echipei care a făcut controlul la DNA, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege de lipsă de tact.

IJ a finalizat pe 25 august controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea instituţiei a început pe 17 iulie.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Kovesi, sesizare la CSM. Şefa DNA nu şi-ar fi putut prezenta punctul de vedere la controlul Inspecţiei Judiciare