Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Liberalii s-au săturat să fie "brelocul PSD" și vor înapoi cu USR. "Aş alege cu dragă inimă opoziția"

Un scenariu-bombă a zguduit astăzi scena politică. Klaus Iohannis s-ar putea retrage de la Cotroceni înainte de termen, iar în locul lui s-ar instala Nicolae Ciucă. Între timp, liberalii caută soluţii ca să nu mai guverneze cu PSD după alegeri, dar cei cu care vor să se alieze pun condiţii dure. 

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 20:46

Ipoteza surprinzătoare din lumea politică spune că preşedintele Klaus Iohannis ar demisiona luna viitoare, ca să poată candida pe listele PNL ca senator de Bucureşti. În cazul acesta, şeful Senatului, Nicolae Ciucă, ar prelua interimar fotoliul de la Cotroceni. Contactaţi de Observator, liderii liberali spun că nu au analizat această variantă.

"Etapa Iohannis a fost importantă. Zece ani România a avut președinte liberal. Dar etapă Iohannis s-a încheiat", a declarat Valeriu Stoica, fost președinte PNL.

Liderii PNL par să aibă alte planuri. După trei ani de mariaj politic cu PSD, ar vrea să refacă vechea coaliţie cu USR. 

Vezi și

"Doar că vrem un partener previzibil, pe care ne putem baza, matur și responsabil. Îi așteptăm să se maturizeze", a declarat Nicolae Ciucă.

Pe acelaşi subiect

"Este o mare diferența între dorința și putinţă. Cum vor arată următoarele guverne și coaliții de guvernare, sunt ferm convins că niciun partid nu va putea face singur un Guvern, va trebui să facă alianțe politice", a fost de părere Marcel Ciolacu ,președinte PSD. 

Liberalii se tem vor ajunge vioara a doua la guvernare, dacă mai continuă alianţa cu PSD

"De un singur lucru mă tem și nu vreau să se întâmple: să nu rămânem la guvernare la mila PSD, la cheremul PSD și la brelocul PSD. Indiferent de rezultat, eu aș alege cu dragă inimă Opoziția", a spus Ciprian Ciucu, primar PNL Sector 6.

Liderii USR pun, însă, condiții pentru eventuala Coaliție cu liberalii. 

"Să se rupă de PSD și al doilea lucru să se rupă de Iohannis. O guvernare cu un PNL care să fie reformat, cu oameni precum Ilie Bolojan. Elena Lasconi a declarat public că și-ar dori că Ilie Bolojan să fie premier", a spus Cristina Prună, purtător de cuvânt USR.

Între timp, Ludovic Orban a anunțat ca va candida la alegerile prezidențiale și a lansat un prim atac din această postură - la Nicolae Ciucă.

"Vrăjeală pentru cetățeni. Nu a avut niciodată nici cea mai mică intenție să coaguleze forțele de dreapta. A-l menține pe Ciolacu premier atât timp cât el este candidat înseamnă din partea PNL complicitate pentru susținerea lui Ciolacu să ajungă președinte", a spus Orban.

Forță Dreptei și PMP vor formă o aliantă politică și vor candida pe liste comune la alegerile parlamentare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri politice » Liberalii s-au săturat să fie "brelocul PSD" și vor înapoi cu USR. "Aş alege cu dragă inimă opoziția"