Liviu Dragnea, găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul Bombonica
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu în dosarul angajărilor fictive. Pentru instigare la fals intelectual, judecătorii l-au găsit nevinovat. Decizia nu este definitivă.
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu în dosarul angajărilor fictive. Pentru instigare la fals intelectual, judecătorii l-au găsit nevinovat. Decizia nu este definitivă. Poate fi atacată la Curtea Supremă, la completul de 5 judecători. În ziua sentinţei, Liviu Dragnea nu a fost la biroul său de la Camera Deputaţilor, deşi ar fi trebuit să participe la şedinţa în care s-a stabilit programul moţiunii de cenzură.
Completul de trei judecători al Înaltei Curţi a decis ca Liviu Dragnea este vinovat pentru instigare la abuz în serviciu. Şi l-au condamnat la 3 ani şi sase luni de închisoare cu executare. Magistraţii i-au anulat pedepasa de doi ani de închisoare cu suspendare din dosarul referendumului şi au decis contopirea. În cazul lui, se aplică pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni.
Pentru acuzaţia de fals intelectual, şeful Camerei Deputaţilor a fost achitat.
Procurorii anticorupţie ceruseră în total 7 ani şi şase luni de închisoare.
Pentru fosta lui sotie, Bombonica Prodana, procesul a încetat, aşa cum au cerut şi procurorii. Trebuie să plătească doar o amendă de o mie de lei, întrucât prejudiciul din dosar a fost deja achitat.
Procesul pe fond al lui Liviu Dragnea privind angajările fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman a durat aproape un an. Şi aproape fiecare termen s-a dovedit o aventură pentru liderul PSD. De mai multe ori a fost întâmpinat de protestatari cu pancarte şi cătuşe.
În apărarea lui a sărit secretarul partidului de la acea vreme, Codrin Ştefănescu.,
La ultimul termen, şeful Camerei Deputaţilor a fost părut distras de la şedinţa de judecată.
Dosarul lui Liviu Dragnea a început după ce procurorii au acuzat că, la presiuna lui , două angajate ale Direcţiei de Protecţie a Copilului au fost plătite de la buget, deşi nu au trecut niciodată pe la birou şi în realitate munceau pentru organizația PSD Teleorman. Decizia de astayi nu e definitiva
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰