Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea: Ordonanţa Guvernului Cioloş privind mandatele de supraveghere tehnică "va fi picată" în Camera Deputaţilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la Antena 3, că "cel târziu săptămâna viitoare" Ordonanţa de urgenţă nr. 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, adoptată de Guvernul Cioloş, va fi respinsă de Camera Deputaţilor.

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea: Ordonanţa Guvernului Cioloş privind mandatele de supraveghere tehnică "va fi picată" în Camera Deputaţilor - Hepta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la Antena 3, că "cel târziu săptămâna viitoare" Ordonanţa de urgenţă nr. 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, adoptată de Guvernul Cioloş, va fi respinsă de Camera Deputaţilor. Liderul social-democraţilor a explciat că se lucrează la legea de respingere a Ordonanţei şi la ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs.

"Cel mai tărziu săptămâna viitoare, Ordonanţa respectivă (OUG nr. 6/2016 - n.r.) va fi picată în Camera Deputaţilor. Nu numai atât, lucrăm acum în legea de respingere a Ordonanţei să punem şi ceea ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs", a spus Dragnea.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut joi o "simplă informare" pe Facebook legat de modul de adoptare de către Guvernul Cioloş a OUG nr.6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal, el arătând că întreaga procedură a durat trei zile. Precizările au fost făcute în contextul în care criticat Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, fără a avea avizul CSM, OUG care permite meţinerea în funcţie a actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare. 

Într-un mesaj postat pe Facebook la miezul nopţii, sub titlul "simplă informare", Tudorel Toader spune că OUG nr.6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a fost adoptată fără avizul consultativ din partea CSM, iar întreaga procedură de avizare şi adoptare a durat trei zile!

"Astfel: 09.03.2016 - M.J. transmite proiectul de OUG, spre avizare, către S.R.I. şi C.S.A.T., iar pentru consultare interinstituţională la I.C.C.J. Totodată, proiectul trimis şi Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul, pentru avizul de oportunitate. La aceeaşi dată, MJ transmite proiectul către C.S.M., spre avizare, iar către Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi înscris pe ordinea de zi. 10.03.2016 - MJ primeşte de la CSM o adresă prin care este informat asupra faptului că a fost înaintat către Plenul CSM propunerea de aviz favorabil al proiectului, de către Comisia nr. 1 a C.S.M. - Independenţa şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia ;i creşterea performanţei judiciare. 11.03.2016 - M.J. transmite proiectul către M.A.I., M.F.P. şi Ministerul Muncii spre a fi semnat în calitate de avizatori. 11.03.2016 - C.S.A.T. avizează favorabil proiectul de OUG. 11.03.2016 - Guvernul adoptă OUG nr. 6/2016. 24. 03.2016- Se primeşte de la CSM. avizul favorabil asupra proiectului de ordonanţă de urgenţă", este mesajul postat de ministrul Justiţiei.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea: Ordonanţa Guvernului Cioloş privind mandatele de supraveghere tehnică "va fi picată" în Camera Deputaţilor