Antena Meniu Search
x

LIVIU DRAGNEA și CHRISTINE LAGARDE - ,,BUNI ÎN POSTURI” . Verdicte la București și Washington

Dezbaterea ,,cazului Dragnea” a aprins scena politică românească mai mult decât campania electorală și rezultatele votului. Până la aflarea dimensiunii victoriei PSD,nimeni nu a sesizat câte legi l-ar bloca pe liderul PSD să ocupe demnități în noua structură a puterii.

Dezbaterea ,,cazului Dragnea” a aprins scena politică românească mai mult decât campania electorală și rezultatele votului. Până la aflarea dimensiunii victoriei PSD,nimeni nu a sesizat câte legi l-ar bloca pe liderul PSD să ocupe demnități în noua structură a puterii.

Discuția deschisă de Președintele Iohannis, care nu-l dorește pe Dragnea la Palatul Victoria, se baza pe argumente morale în jurul noțiunii de ,,penal” .Abia după ce votul popular a respins criteriile de integritate introduse ad-hoc în campania electorală, au fost descoperite și legile care pot bara visul lui Dragnea de a deveni premier.Acum , unii nu-l vor nici în Parlament, fiind scoasă la lumină chichița pentru incompatibilitate.Nici o instituție juridică nu a dat însă un punct de vedere care să-l scoată din posturi pe Dragnea , așa încât totul rămțne un ocean de vorbe și de ipoteze. Marți se întrunește Parlamentul și vom afla dacă vedeta politică a Teleormanului este ,,validă” pentru a intra în pâinea albă a demnităților.

Tot marți se joacă la Washington și soarta directorului FMI, Christine Lagarde.Consiliul de etică și administratorii Fondului Monetar Internațional se reunesc pentru a stabili dacă funcția de la vârful instituției este compatibilă cu ,,un penal”. Verdictul Curții de Justiție a Franței dat luni la Paris a găsit-o pe Lagarde vinovată de neglijență dar nu i-a aplicat nici una din sacțiunile posibile-1 an închisoare și 15 mii de euro amendă.Curtea a considerat că în funcția de ministru al Economiei și Finațelor, pe care o ocupa în 2008, a omis să facă recurs la decizia de arbitraj care vira de la buget 403 milioane de euro către controversatul om de afaceri Bernard Tapie.

Pe acelaşi subiect

Cotidianului Les Echos preciza în ediția de astăzi că personalul FMI are o opinie majoritar favorabilă pentru menținerea în funcție a doamnei Lagarde.Sunt șanse mari ca decizia administratorilor să urmeze această opinie, astfel încât verdictul de la Paris să nu producă consecințe la vârful importantei instituții financiare .

Cum vor fi puse în legătură cele două cazuri? Va fi decretată iar ,,MARȚEA NEAGRĂ” pentru a fi în aceiași balanță situațiile de la București și Washington?Mai avem de așteptat căteva ore.

DAN CONSTANTIN

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » LIVIU DRAGNEA și CHRISTINE LAGARDE - ,,BUNI ÎN POSTURI” . Verdicte la București și Washington