Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban dă vina pe Florin Cîţu pentru declinul partidului: "Mi se rupe inima că ne confruntăm cu un astfel de fenomen"

Ludovic Orban afirmă că Partidul Naţional Liberal a intrat pe un trend descendent în preferinţele românilor abia după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, dând practic vina pe acesta pentru căderea din sondaje.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.08.2021, 17:02

Ludovic Orban şi Florin Cîţu candidează pentru şefia Partidului Naţional Liberal
Ludovic Orban şi Florin Cîţu candidează pentru şefia Partidului Naţional Liberal - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Ludovic Orban, candidat pentru încă un mandat la şefia formaţiunii politice, afirmă că PNL a intrat pe "un trend descendent" în sondajele de opinie după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL. 

"Mie mi se rupe inima că o muncă uriaşă pe care am dus-o începând cu 2017 împreună cu toţi colegii noştri să ridicăm Partidul Naţional Liberal, să creştem încredea cetăţenilor în Partidul Naţional Liberal, ne confruntăm cu un astfel de fenomen", a declarat Orban.

Întrebat dacă îl îngrijorează rezultatele unor sondaje de opinie care arată că PNL a scăzut chiar şi până la 16% în preferinţele electoratului, liderul liberal a afirmat: "Nu există, noi avem cercetări sociologice. Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim ministru Cîţu, Partidul Naţional Liberal a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă - în jur de 26-27% - şi, într-adevăr, există un trend descendent - nu la scorul de 16-18, probabil suntem în jur de 20-22 - e adevărat, dar am intrat pe trend descendent. Sunt convins că toţi colegii mei, inclusiv cei care-l susţin pe Florin Cîţu, percep acest pericol".

Cum va fi oprită căderea PNL în sondaje

Pe acelaşi subiect

Întrebat ce ar trebui să se întâmple pentru ca PNL să nu mai scadă în sondaje, Ludovic Orban a susţinut că ar trebui "să înceteze atacurile reciproce".

"Din păcate, unii dintre colegii mei, care au muncit alături de mine pentru a obţine rezultatele în perioada 2017-2020, consideră că pot să-i facă bine lui Florin Cîţu dacă dau toată ziua în mine. Aici trebuie să demonstrezi că eşti mai bun, în 25 septembrie este o competiţie pentru funcţia de preşedinte al partidului, la congres se alege preşedintele partidului, restul echipei se alege la un Consiliu Naţional care va fi convocat ulterior.

Nu-l ajută cu nimic pe Florin Cîţu faptul că unii din tabăra lui şi chiar şi Florin Cîţu uneori mă critică şi mă atacă de foarte multe ori pe nedrept. Aici trebuie să demonstrezi că eşti mai bun, că ai experienţă mai mare, că eşti mai bine pregătit, că eşti mai corect, că eşti mai muncitor, că ai viziune, că ai obiective, (...) că ai capacitatea de a conduce, de a asigura un management foarte serios pentru partid ca să poţi să îţi atingi obiectivele", a afirmat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban dă vina pe Florin Cîţu pentru declinul partidului: "Mi se rupe inima că ne confruntăm cu un astfel de fenomen"