Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”O recomandă vocea şi talentul”

Ludovic Orban a declarat marţi că nu comentează decizia Băncii Naţionale de a o angaja pe Viorica Dăncilă pe un post de consultant și a apreciat ironic că o recomandă “vocea şi talentul” pentru a ocupa această funcție.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.05.2021, 16:29

Ludovic Orban, la o conferinta de presă
Ludovic Orban, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”O recomandă vocea şi talentul” - Mediafax Foto / Justinel Stavaru via Hepta

Ludovic Orban a fost întrebat, marți, de jurnaliști ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru a fi numită consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

”Vocea și talentul”, a comentat ironic liderul PNL.

”Ştirea iniţială am înţeles că nu e adevărată. Am văzut că este o dezminţire, că e angajată ca un consilier într-un departament”, a mai spus Ludovic Orban.

Intrebat dacă numirea Vioricăi Dăncilă nu este o formă de recompensare a acesteia pentru că l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru prelungirea mandatului de guvernator, Orban a răspuns: "Eu pot să vă spun doar că am avut o colaborare foarte buna cu BNR în perioada pandemiei, ca BNR a sustinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefica pentru economia românească. In ceea ce priveste angajarea de cadre la BNR nu ma întrebați pe mine, nu mă privește".

Pe acelaşi subiect

Viorica Dăncilă, angajata BNR din 15 mai

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită, din 15 mai, consultant de strategie la Cancelaria Băncii Naţionale a României, potrivit Biroului de presă al băncii centrale.

Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană, scrie news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”O recomandă vocea şi talentul”