Antena Meniu Search
x

Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier îl susținuse pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost numită consultant de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Fosta șefă a PSD a fost angajată în urma unui interviu și va avea un salariu la nivelul celui când era premier.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.05.2021, 15:11

Viorica Dăncilă, soseste la sediul PSD din Bucuresti pentru a participa la sedinta Comitetului Executiv al partidului, in 2019
Viorica Dancila va ocupa funcția de consultant al guvernatorului BNR - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Viorica Dăncilă va ocupa funcția de Consultant pe Strategie de Sustenabilitate și Energie Verde la Banca Națională a României. Ea a fost angajată în 15 mai, în urma unui interviu.

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, fosta candidată la alegerile prezidenţiale din partea PSD a depus dosar. Ea va începe efectiv munca de la data de 1 iunie. 

Conform informațiilor G4Media.ro, fostul premier PSD va avea un salariu net de circa 10.000 de lei lunar, valoarea apropiată de cea câștigată din funcția șef al Guvernului. 

Sursa menționată remarcă că Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Pe acelaşi subiect

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol și Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Vasilica-Viorica Dăncilă este un politician român, fost președinte al Partidului Social Democrat, care a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018. Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

De asemenea a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate. Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cadrul Congresului din 29 iunie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu voturile a 2.828 de delegați.

Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ce salariu va avea Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier îl susținuse pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator