Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu dă maşinile nemţeşti pentru SUV-ul românesc: "Este bestială"

Dacia virează spre Guvern. Aflat într-o vizită la Uzina Mioveni, premierul Ciolacu a anunţat că renunţă la maşina de teren germană pentru SUV-ul românesc. Acelaşi lucru îl vor face şi miniştrii din cabinetul său. Spune că l-a convins noul model Duster, care va fi lansat peste câteva săptămâni. Deocamdată, nu e clar cum se va face tranziţa la noile autoturisme, întrucât achiziţiile publice sunt blocate. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 07.02.2024, 20:28

Vezi și

Guvernul dă mașinile nemțești pe cele românești. Si asta dupa ce premierul Ciolacu a făcut un drive test cu noul model de Duster, la Mioveni. 

Guvernul trece la Duster

Marcel Ciolacu, premierul României: Este bestială. Din momentul ăsta, Guvernul va folosi un singur brand: Dacia. Cum în Franța mașina guvernului și mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților și a prim-ministrului trebuie să fie Duster. 

Nu este clar cum vor schimba miniştrii mașinile, majoritatea Volkswagen Touareg, puse la dispoziție de Serviciul de Protecție și Pază. În flota Guvernului, sunt aproape 700 de autoturisme. Premierul spune că este un cunoscător al brandului. Prima Dacie și-a cumpărat-o în '92. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, premierul României: Am stat două zile în Pitești ca să cumpăr mașina Dacia, că trebuia să stai la o coadă. 

Design-ul și toată concepția noului Duster sunt creația unor români de la Mioveni. Modelul va fi  prezentat la Salonul Auto de la Geneva, la finalul acestei luni, și va ajunge la clienţi în primăvară. Prețul de pornire este de 18.800 de euro. Versiunile cu dotări maxime vor trece de 25.000 euro.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Primul Duster hibrid este produs exclusiv în România. Modelul are un design complet nou și un motor de 140 de cp. 

Mihai Bordeanu, director Dacia: Anul trecut, marca Dacia a fost pe locul 2 în Europa la vânzările pentru particulari. 2,2 milioane mașini vândute, acum Duster trece la noua generație. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: Anul trecut, 324 mii de mașini au ieșit pe poarta uzinii Dacia Mioveni. 87%  dintre acestea au ajuns la export în tari precum Franța, Germania și Italia. O mașină este asamblata în mai puțin de 1 minut.

Și Ford a prezentat versiunea facelift a modelului Puma, cea mai bine vândută mașină din Marea Britanie, fabricata exclusiv în România. 

În 2023, de pe porţile de la Craiova şi Mioveni, au ieşit peste jumătate de milion de maşini, un nou record pentru producţia de autoturisme de la noi. Industria auto din România are o contribuție de 12% în PIB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu dă maşinile nemţeşti pentru SUV-ul românesc: "Este bestială"