Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu le-a cerut scuze românilor din Italia şi le-a propus să revină în ţară: "Poate vă convingem să veniţi în România"

Columna lui Traian va fi restaurată şi cu bani româneşti. A fost doar unul dintre anunţurile premierului Marcel Ciolacu în timpul vizitei oficiale în Italia. Marcel Ciolacu a ajuns şi la Vatican, unde i-a cerut papei să vegheze asupra comunităţii româneşti din Italia.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 20:49

Vezi și

Discuţia cu Suveranul Pontif a durat 25 de minute şi s-a încheiat cu un schimb de cadouri. Premierul i-a oferit papei miere şi magiun din România. Dar şi un tablou care înfăţişează şapte episcopi catolici români care au murit în închisorile comuniste. 

Sunt tocmai martirii pe care papa Fransisc i-a beatificat în timpul vizitei sale în România, de acum cinci ani.

Ce cadou a primit Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a primit de la Suveranul Pontif un basorelief în bronz, intitulat Ospitalitate, dar şi un volum cu meditaţiile pe care le-a dictat după ce a ţinut slujba Urbi et Orbi de unul singur, în plină pandemie, într-o piaţă San Pietro goală.

Pe acelaşi subiect

După vizita la Vatican, Marcel Ciolacu a fost primit de premierul Italiei, Giorgia Meloni. Nu a fost doar o întâlnire între omologi, ci şi o şedinţă comună a guvernelor din cele două ţări.

Bianca Iacob, reporter Observator: A treia şedinţă comună de până acum. Discuţii importante - NATO să nu stricăm treaba, plus să ne extrădăm mai eficient infractorii condamnaţi definitiv.

Comunitatea românilor din Italia a fost lăudată de ambii premieri

Giorgia Meloni, premierul Italiei: În Italia, după cum se ştie, comunitatea românească este cea mai numeroasă comunitate străină, peste un milion de persoane şi are o contribuţie extrem de importantă pentru comunitatea noastră.

Marcel Ciolacu, premierul României: Le transmit românilor din Italia faptul că Executivul pe care îl conduc este la dispoziţia lor. Vom face tot ce se poate pentru ca legăturile lor cu ţara să fie tot mai puternice.

Marcel Ciolacu a anunţat şi o iniţiativă... istorică.

Marcel Ciolacu, premierul României: Am decis în calitate de prim-ministru al României să contribuim la reparaţiile realizate în prezent columnei lui Traian, un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român.

Premierul român i-a sărut mâna Giorgiei Meloni

Premierul român nu s-a mulţumit cu tradiţionala strângere de mână, după declaraţiile comune. A insistat să-i sărute mâna Giorgiei Meloni, iar atât premierul italian, cât şi cameramanul oficial au fost luaţi prin surprindere. Marcel Ciolacu a stat de vorbă şi cu membrii comunităţii româneşti din Roma.

Marcel Ciolacu, premierul României: Dacă nimeni, niciodată, nu și-a cerut scuze pentru că ați fost nevoiți la un moment dat să plecați din țară, eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze. Poate, încet-încet, vă convingem, măcar pentru o perioadă de timp, să veniţi în România şi să contribuiţi la dezvoltarea României.

Românii sunt pe locul doi în clasamentul străinilor care îşi deschid afaceri în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu le-a cerut scuze românilor din Italia şi le-a propus să revină în ţară: "Poate vă convingem să veniţi în România"