Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marcel Ciolacu a fost ales lider PSD, la Congresul social-democraţilor

Marcel Ciolacu a fost ales lider al PSD la Congresul formaţiunii, desfăşurat sâmbătă, în scopul de a desemna o nouă conducere.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 22.08.2020 , 15:11

Marcel Ciolacu râde la o conferinţă de presă
Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD la Congresul formaţiunii - Ferrari Press Agency / Alexandru Dobre
  • Marcel Ciolacu a obţinut peste 1300 de voturi.
  • Eugen Teodorovici a fost singurul contracandidat.

Conform unor rezultatelor votului, Ciolacu a obţinut 1310 de voturi. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, a întrunit doar 91 de voturi. Alte 40 de voturi au fost anulate.

„Din numărul total de 1.509 delegaţi aleşi, a fost înregistrată prezenta 1.460 delegaţi. Comisia a procedat la numărarea voturilor exprimate. Total buletine de vot 1.509. Au fost exprimate 1.450 de voturi. 49 de voturi au fost nule. Pentru Eugen Orlando Teodorovici au fost 91, iar pentru moţiunea „Reconstrucţia PSD 1.310. Se declară câştigătoare moţiunea Reconstrucţia PSD”, a transmis Decebal Făgădău.

Reacția lui Marcel Ciolacu după vot

Articolul continuă după reclamă

După ce a fost confirmat președinte al PSD, Ciolacu a făcut primele declarații.

„Aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus această echipă cât se poate de bine. Eu şi dl Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD”, a declarat liderul social-democrat.

Alegerea lui Marcel Ciolacu, care era liderul interimar al PSD după plecarea de la şefie a Vioricăi Dăncilă, nu reprezintă o surpriză. Singurul contracandidat, Eugen Teodorovici, nici măcar nu a venit la Congres. În vârstă de 52 de ani, originar din Buzău, Marcel Ciolacu este și președinte al Camerei Deputaților.

- Acest articol este în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu a fost ales lider PSD, la Congresul social-democraţilor