Antena Meniu Search
x

Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: ”Românii ar putea să aibă probleme”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunțat, marți, că respingerea acordului privind Brexit ar putea să însemna "că cetățenii români vor avea probleme".

Teodor Melescanu, ministru Afacerilor Externe
Melescanu, avertisment privind respingerea acordului Brexit - Hepta

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunțat, marți, că respingerea acordului privind Brexit ar putea să însemna "că cetățenii români vor avea probleme".

Meleșcanu a declarat, înainte ca acordul să fie respins, marți seară, că, în situația în care Marea Britanie va părăsi UE fără un acord, este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme.

Aflat la Strasbourg, în delegaţia condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, Meleșcanu  a declarat: ”Este posibil să fie aduse tot felul de amendamente la aceste documente şi să fie cerută prelungirea perioadei până undeva în iunie, ca să mai negocieze cu Uniunea Europeană. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este foarte dificil. UE şi-a fixat o poziţie, negocierile s-au încheiat şi au ajuns la concluzii inclusiv ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor europeni din Marea Britanie”.

Ministrul a mai spus că, în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără niciun fel de acord, „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”.

„Atâta timp cât vor exista aceste proiecte care au fost acceptate de UE şi de guvernul britanic, sperăm că pe viitor se va ajunge la o respectare a lor. E greu de spus acum ce se întâmplă. Vom vedea zilele următoate, pentru că nu sunt multe de aşteptat”.

Miercuri dimineaţă, la Parlamentul European de la Strasbourg, va avea loc o dezbaterea pe tema Brexit.

Acordul privind Brexit încheiat de Guvernul condus de Theresa May și liderii Uniunii Europene a fost respins, marți seară, de Parlamentul Britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri politice » Avertismentul lui Meleșcanu privind respingerea acordului UE-Brexit: ”Românii ar putea să aibă probleme”