Antena Meniu Search
x

Mesajul de Paște al Premierului Orban: ” Anul acesta va trebui să stăm acasă”

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj video de Paște, în care a transmis necesitatea ca românii să stea acasă, pentru a se proteja în fața amenințării coronavirusului.

de Redactia Observator

la 19.04.2020, 11:56

Ludovic Orban transmite mesajul de Paște
Premierul Ludovic Orban îndeamnă într-un mesaj video de Paște ca românii să stea acasă - Youtube/Guvernul Romaniei
  • Ludovic Orban îndeamnă credincioșii să rămână acasă.
  • Lumina va fi adusă la domiciliu de preoți și voluntari.

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj video de Paște, în care a transmis necesitatea ca românii să stea acasă, pentru a se proteja în fața amenințării coronavirusului.

Mesajul prim-ministrului a fost postat pe contul de Youtube al Guvernului României.

„Anul acesta sărbătorim Învierea Domnului nostru Iisus Hristos într-un fel total diferit faţă de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta va trebui să stăm acasă, nu putem merge să participăm la slujba de Paşte”, a transmis Ludovic Orban.

Conform regulilor transmise de autorități, în acest an, în Noaptea de Înviere, lumina va fi împărțită credincioșilor ortodocși de preoți și voluntari care se vor deplasa la domiciliile cetățenilor.

„Chiar dacă nu putem merge la biserică, credinţa ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi şi să reuşim să transformăm fiecare, casa noastră într-o biserică. Petreceţi Paştele şi folosiţi această sărbătoare pentru o refleţie profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de acastă epidemie”, a mai spus Orban în mesajul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Săptămâna trecută, când catolicii au celebrat Paștele, sărbătoarea a fost, de asemenea, marcată în izolare. Papa Francisc a oficiat slujba fără public, la fel s-a întâmplat în majoritatea bisericilor catolice din lume.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Mesajul de Paște al Premierului Orban: ” Anul acesta va trebui să stăm acasă”