Antena Meniu Search
x
LIVE

Ministrul Sănătăţii a demisionat la o lună de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România

În timp ce ţara noastră e îngenuncheată în lupta cu noul coronavirus, ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia! Anunţul a venit azi dimineaţă. Victor Costache ar fi făcut pasul înapoi chiar la cererea premierului Ludovic Orban. Portofoliul va fi preluat de secretarul de stat Nelu Tătaru. 

De Redactia Observator la 26.03.2020, 19:59
Vezi și
  • Ministrul Sănătăţii a demisionat la o lună de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România
  • Victor Costache a fost înlocuit cu Nelu Tătaru în funcția de ministru

În timp ce ţara noastră e îngenuncheată în lupta cu noul coronavirus, ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia! Anunţul a venit azi dimineaţă. Victor Costache ar fi făcut pasul înapoi chiar la cererea premierului Ludovic Orban. Portofoliul va fi preluat de secretarul de stat Nelu Tătaru. 

Victor Costache, fost ministru al Sănătății: Avem primul caz confirmat cu infectare cu COVID 19 pe teritoriul României. Putem lua măsuri eficiente să limităm în continuare infecţia. 

Promisiunea lui Victor Costache s-a spulberat în doar câteva zile de la confirmarea primului caz de coronavirus din România. Ţara noastră a numărat noi bolnavi la fiecare 24 de ore. Ministrul Sănătăţii a rezistat în lupta cu virusul invincibil exact o lună. Până când lanţul îmbolnăvirilor a depăşit o mie de cazuri. 

Ludovic Orban, premierul României: În cursul acestei dimineţi, domnul ministru Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive personale şi profesionale.

Chiar premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Victor Costache să plece de la fruntea Ministerului Sănătăţii, la doar câteva ore după ce fostul ministru al Sănătăţii a anunţat testarea în masă a bucureştenilor. 

Ludovic Orban, premierul României: Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. 

Portofoliul va fi preluat de secretarul de stat Nelu Tătaru, care a primit vestea în timp ce era în Suceava, cel mai mare focar din România. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. 

Într-o singură lună, sub supravegherea lui Victor Costache, pandemia a aruncat România în suferinţă şi haos. Statul nu a putut să-i salveze nici măcar pe cei care ar trebui să ne salveze. Rând pe rând, medici şi asistente medicale care au intrat în lupta cu COVID 19 cu mâinile goale au fost testaţi pozitiv. România nu a avut suficiente măşti, echipamente de protecţie şi nici teste pentru ei. 

Abia azi dimineaţă, 45 de tone de echipamente medicale au ajuns în ţara noastră de la Seul, printr-un transport aerian. Zborul a fost efectuat cu o aeronavă militară. 100.000 de combinezoane de protecţie ar urma să fie împărţite personalului medical din ţară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ministrul Sănătăţii a demisionat la o lună de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România