Antena Meniu Search
x

Ministrul Economiei: Este o zi în care un partid politic spune nu hoţiei, nu corupţiei, nu unui tun de 50 de miliade de lei

Ministrul demisionar al Economiei, Claudiu Năsui, a declarat la prezentarea bilanţului că astăzi este o zi istorică în istoria României.

de Monica Palade

la 07.09.2021, 12:18

Ministrul Economiei: Este o zi în care un partid politic spune nu hoţiei, nu corupţiei, nu unui tun de 50 de miliade de lei

"Este o zi bună pentru România, o zi în care putem să fim optimişti, o zi care pentru prima dată cred că în 31 de ani de istoria a României, un partid politic spune clar, ferm şi răspicat nu hoţiei, nu corupţiei, nu unui potenţial tun de 50 de miliarde de lei şi spune lucrurile astea nu la nivel retoric, o spune şi la nivelul acţiunii prin a retrage spirjinul guvernului care face lucrul acesta.

O zi în care arătăm că se poate face şi politica astfel, o zi pe care speranţa pe care a adus-o USR a adus-o în politică supravieţuieşte, unele linii roşii sunt de netrecut şi nu le-am trecut. Timp de 31 de ani, clasa politică a fost formată din aceeaşi oameni, aceeaşi partide, aceeaşi clasă politică care s-a reînnoit. USR Plus a refuzat să facă parte din această horă, care îi lăsa pe o mână de oameni cu pixul banilor şi cu butoanele de cheltuit banii publici.

Timp de zeci de ani acest sistem a funcţionat nestingherit şi din păcate pentru el este o problemă că USR Plus a ajuns la guvernare. Scopul nostru a fost să punem stop risipei, jafului şi furtului", a declarat Claudiu Năsui. 

Miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile

Pe acelaşi subiect

Miniștrii demisionari din USR PLUS au ajuns, marți dimineața, la Guvern, unde şi-au depus documentele de încetare a mandatelor. După ce demisiile vor fi înregistrate, premierul Florin Cîțu va trebui să numească miniștri interimari care să preia portofoliile rămase libere.

Miniștrii USR PLUS au anunțat luni seara că își depun mandatele, după o ședință internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății, Cristian Ghinea - ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Ministrul Justiției, Stelian Ion a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ministrul Economiei: Este o zi în care un partid politic spune nu hoţiei, nu corupţiei, nu unui tun de 50 de miliade de lei