Antena Meniu Search
x

Video Negocierile PSD - PNL, blocate de lux. Cîţu: "Dacă taxa funcţiona, era implementată de PSD când au fost la putere". Cum se apără Ciolacu

Negocierile PNL-PSD s-au blocat în definiţia...luxului. Asta ca să ştie după ce vor ajunge la guvernare pe cine să taxeze. Deocamdată nu s-au înţeles nici cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile. Singurul lucru cert e că ar vrea să conducă guvernul prin rotaţie. Asta dacă va fi de acord şi preşedintele Klaus Iohannis, care azi şi-a văzut de programul său obişnuit de duminică: slujba la biserică şi golf.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 14.11.2021, 19:28

Vezi și

PSD consideră că persoanele care au venituri excepţionale trebuie să achite o taxă "modică", numită de solidaritate. Deocamdată, nu a fost stabilit un prag de la care se încheie bunăstarea şi începe luxul. "Luxul este lux. După cum ştiţi şi dumneavoastră luxul şi prostia se plătesc. Este definit prin lege. Acele produse care au acciza sunt de lux", a declarat Marcel Ciolacu.

Taxă plănuită încă de pe vremea guvernelor PSD

Este vorba despre o taxă gândită încă de pe vremea guvernelor PSD conduse de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. Dar care nu a fost aplicată. Deşi Florin Cîţu nu este de acord cu măsura, ea ar urma să intre în vigoare de la anul. "Ar fi culmea să le introducem astăzi nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că nu funcţionează. Dacă ar fi funcţionat ar fi fost implementate atunci de PSD", a declarat Florin Cîţu. "Nu a spus nimeni nici de maşini, nici de proprietăţi, nici de 120 de milioane, nici de 50.000 de euro, nici de 100.000", a declarat Marcel Ciolacu.

S-a discutat şi despre introducerea unei noi declaraţii anuale de avere. O măsură tot din vechiul program de guvernare al PSD. Pentru că nu s-a găsit o formulă astfel încât să poată fi centralizate, politicienii au renunţat la ea. Dispute sunt în continuare pe tema alocaţiilor, pensiilor şi salariilor. O majorare cu 10% la pensii ar înseamna un impact bugetar de 10 miliarde de lei. Bani ar fi doar daca luam de la investitii. Florin Cîţu e de acord cu o crestere de peste 7%, dar nu vrea 11% cum doreste PSD. Aşa că, cel mai probabil majorarea ar putea fi de 8%.

Pe acelaşi subiect

Alocaţiile ar putea creşte

Şi alocaţiile ar putea creşte doar cu 20%, deşi PSD merge pe o majorare de 40 de procente. Salariul minim ar urma să ajungă la 2.550 de lei, dar peste un an. Deciziile finale vor fi prezentate zilele următoare. Cât despre următorul premier, liderii celor două partide au convenit să meargă la Cotroceni cu două variante de nume pentru Palatul Victoria. "Prin rotaţie preşedinţii celor 2 partide. Vom vedea ce va agrea domnul preşedinte", a declarat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis a fost astăzi la Sibiu, la biserică. Acolo, o femeie i-a strigat celebrul mesaj al preşedintelui rostit în aprilie anul trecut. Preşedintele se va vedea cu liderii PNL şi PSD cel mai probabil zilele următoare, când ar trebui să anunţe şi noul prim ministru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Negocierile PSD - PNL, blocate de lux. Cîţu: "Dacă taxa funcţiona, era implementată de PSD când au fost la putere". Cum se apără Ciolacu