Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă amână evaluarea miniştrilor, dar le cere să reducă cu 10% cheltuielile la bunuri şi servicii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că evaluarea ministerelor la 6 luni de la guvernare a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie şi le-a cerut miniștrilor să se asigure că cheltuielile cu bunuri și servicii vor fi reduse cu 10%.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 25.05.2022, 12:47

Nicolae Ciucă amână evaluarea miniştrilor, dar le cere să reducă cu 10% cheltuielile la bunuri şi servicii
Nicolae Ciucă amână evaluarea miniştrilor, dar le cere să reducă cu 10% cheltuielile la bunuri şi servicii - Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că evaluarea ministerelor la 6 luni de la guvernare, a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie.

„Se împlinesc 6 luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie din motive și argumente cât se poate de obiective.

Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și primul semestru al acestui an și am convenit la nivelul coaliției ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele șase luni să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate”, a spus Nicolae Ciucă. Acesta a precizat că la evaluarea ministerelor se va ține cont de finalizarea a 58 de apeluri. 

Şeful Executivului a spus că este ”foarte important să transmită mesajul de concentrare a întregii activităţi a Guvernului pe finalizarea întregului cadru procedural şi a mecanismelor pentru a accesa fondurile alocate de către Uniunea Europeană, atât prin cadrul financiar multi anual şi PNRR”. El a precizat că sunt aşteptări ale Guvernului şi ale autorităţilor locale, şi este important ca aceste posibilităţi de finanţare să se concretizeze în proiecte pentru a face reformele asumate. 

Pe acelaşi subiect

Nicolae Ciucă vrea reducerea cheltuielilor în ministere

Premierul Nicolae Ciucă a mai declarat în şedinţa de Guvern că la nivelul fiecărui minister va trebui să se asigure reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%, fiind vorba despre măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului. 

Așa cum ne-am asumat în cadrul coaliției am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât mai ales în ceea ce privește continuarea programului Sprijin pentru România și măsurile respective vin practic și impactează pe ceea ce înseamnă programul de guvernare, în sensul în care la fiecare minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că la nivelul colectărilor la buget, Guvernul şi-a asumat, prin instituţiile statului, cu preponderenţă prin ANAF, să avem o colectare cât mai eficientă.

Ne-am asumat ca în domeniul colectărilor la buget, prin instituțiile statului, preponderent prin ANAF, să asigurăm continuarea activității astfel încât să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie devin obligatorii e-factura și radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, cu șeful ANAF, ne concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziune fiscală”, a mai spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă amână evaluarea miniştrilor, dar le cere să reducă cu 10% cheltuielile la bunuri şi servicii