Antena Meniu Search
x

Video Noi măsuri în sprijinul românilor. Parlamentul a adoptat mărirea alocaţiei de hrană pentru copiii defavorizaţi

Apar noi măsuri în pachetul de sprijin pentru populaţie, iar astazi ne concentram pe cele pentru copiii devaforizaţi. Alocaţia zilnică de hrană este majorată, în funcţie de vârsta minorului. Cresc şi sumele lunare de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie socială, la fel şi alocaţiile minorilor cu dizabilităţi. Măsurile au primit astăzi vot final în Parlament.

de Larisa Bernaschi

la 20.04.2022, 12:57

Vezi și

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional proiectul de lege care prevede un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial.

Legea merge la promulgare. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că această face parte din pachetul „Sprijin pentru România” în vederea protejării populaţiei vulnerabile.

„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei.

Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, potrivit proiectului de lege.

Pe acelaşi subiect

Premierul Nicolae Ciucă spune că Guvernul are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie

Această valoare va fi actualizată de către Executiv, prin hotărâre.

„Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, se stabileşte în cuantum de 22 de lei. Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, mai indică sursa citată.

Votul Camerei Deputaţilor a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocaţiei de hrană pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligaţia pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit, cheltuieli de întreţinere, de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

„Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populaţia vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie şi, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a conchis Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Noi măsuri în sprijinul românilor. Parlamentul a adoptat mărirea alocaţiei de hrană pentru copiii defavorizaţi