O priză defectă la Spitalul Universitar vizitat de Ursula von der Leyen, Iohannis și Cîțu a declanșat o avalanșă de glume. Reacţie de la Cotroceni
Şefa Comisiei Europene a vizitat luni împreună cu Klaus Iohannis și Florin Cîțu, Spitalul Universitar. Într-o fotografie, cei trei apar într-o încăpere a spitalului unde se află o priză ieșită din perete. Un consilier al preşedintelui Klaus Iohannis a explicat că este vorba despre un şantier, realizat pentru adevăraţii eroi ai pandemiei, nu pentru "cei care stau pe margine şi numără prizele".
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au vizitat, luni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care urmează să beneficieze de fonduri prin Programul NextGenerationEU. Într-una din pozele publicate pe siteul administrației prezidențiale se poate observa cum într-o sală a spitalului vizitată de cei trei apare o priză defectă, ieșită din perete. Nu este cert dacă este vorba despre o încăpere finalizată sau în curs de renovare. Imaginea a stârnit totuși un val de glume pe rețelele de socializare.
”E prevăzută în PNRR”, ”S-o fi mișcat președintele cât era la încărcat”, ”Aia e priza la public a lui Iohannis”, ”Era microfonul prea mare și nu au mai putut să o pună la loc” sunt câteva dintre reacțiile amuzante stârnite pe Facebook de priza de la Universitar.
Diana Păun, consiliera pe sănătate a preşedintelui Klaus Iohannis, a reacţionat într-o postare pe Facebook şi a explicat că vizita a avut loc într-un plin şantier.
"O completare la postarea anterioară, pentru comentatorii "de bună credință", care au văzut priza nemontată, dar nu au văzut ușa fără buiandrug: eram in plin șantier, deschis acum, în valul 4, când colegii mei medici și asistenți medicali - oameni care se luptă zilnic cu moartea - au avut puterea, străduința și perseverența să acceseze bani europeni pentru A CONSTRUI o nouă secție pentru pacienții COVID și non-COVID. Pentru că încearcă să-și depășească limitele propriei meserii, în dorința de a ii ajuta pe cei care au nevoie de ajutor.
- Lista completă a proiectelor pe care România trebuie să le realizeze cu cele 29 de miliarde de euro de la Comisia...
- Ursula Von der Leyen, despre creşterea preţurilor la energie: "Avem de-a face cu un fenomen global. Preţurile la...
- Klaus Iohannis: Provocările majore încep abia acum. Ursula von der Leyen: Vom fi alături de dumneavoastră la...
Aceștia sunt pentru mine adevărații oameni care construiesc România, cu efort, cu empatie și fără să aștepte lauri! Nu cei care stau pe margine și numără prizele", a scris Diana Păun.
Ursula von der Leyen a anunțat că PNRR-ul României a fost aprobat
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a primit ieri aprobarea Comisiei Europene. Anunţul a fost făcut chiar de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Astfel, în următorii ani, România va primi aproape 30 de miliarde euro prin PNRR. Aproximativ 14,2 miliarde de euro sunt granturi, iar 14,9 miliarde de euro împrumuturi. Până în noiembrie, ar trebui să ajungă în ţară primele 3,6 miliarde de euro. Suma - care este o prefinanţare - aşteaptă momentan acordul Consiliului Uniunii Europene.
Iar, prodedural, acesta ar putea fi dat în maximum patru săptămâni. Transporturile sunt unul dintre domeniile care au alocată cea mai mare sumă din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aici sunt obiective mărețe cum ar fi realizarea a - 434 km de autostradă, 52 stații electrice pentru mașini, 311 km de cale ferată modernizată, și înnoirea cu 200.000 mașini a parcului auto și construcția a 13 km noi de metrou.
Și Proiectul "România Educată" primeste fonduri importante. Ar urma să fie construite 50 de școli noi, iar 75 000 clase să fie modernizate. Partea cea mai mare a fondurilor urmând să vină abia de anul viitor. Iar pe măsură ce obiectivele din Planul Naţional vor fi atinse, România va primi fonduri pentru toate proiectele pe care trebuie să le finalizeze până în 2026. Ursula von der Leyen le-a transmis preşedintelui şi premierului României că va urmări cu atenţie felul în care sunt implementate proiectele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰