Antena Meniu Search
x

Video Parlamentarii s-au jignit mai rău decât pe stadion înainte să voteze salarii mai mari pentru primari. "Sunteţi făcut în eprubetă"

E iz de alegeri în aer şi parlamentarii le dau salarii mai mari primarilor! Votul a fost cu scandal, iar un deputat PSD şi şeful AUR aproape că s-au luat la bătaie. Circul a fost degeaba, căci legea a trecut exact în forma dorită de Putere. Un lucru s-a schimbat faţă de săptămâna trecută: deputaţii nu şi-au mai mărit şi salariile lor, ci doar pe ale aleşilor locali. Care vor primi chiar şi cu 1.500 de lei mai mult în mână. 

de Andra Dolana

la 27.09.2022, 19:18

Vezi și

Gabriel Zetea​: Creştem salariile oamenilor!

George Simion: Nu, creşteţi salariile voastre! Ale slugilor de partid!

Gabriel Zetea​: Ale oamenilor!

Aleşii au uitat, din nou, că sunt în Parlamentul României şi nu pe stadion. Deputatul PSD Gabriel Zetea şi preşedintele AUR, George Simion, au fost la un pas de bătaie. În ajutorul lui Simion a sărit şi colegul său de partid, Dan Tănase, veteran într-ale scandalurilor în Parlament.

Pe acelaşi subiect

Mărul discordiei: majorarea salariilor aleşilor locali

După ce senatorii AUR au votat săptămâna trecută inclusiv mărirea propriilor salarii, azi au schimbat foaia.

George Simion: Domnule Solomon! Minţiţi ca un ordinar!

Adrian Solomon: Domnule Georgeta Simeneone, vă rog, taceţi un pic, că n-aveţi glas!

George Simion: Cum mi-aţi spus?

Adrian Solomon: Georgeta Simeneone

George Simion: Cum mi-aţi spus?

Adrian Solomon: Silence! Şşşş

George Simion: Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule!

Adrian Solomon: Bine, extraordinarule ce eşti!

A fost mult zgomot pentru nimic, căci legea a trecut de comisie lejer. Runda a doua s-a jucat în plen. Cu mai puţin aplomb.

George Simion, preşedintele AUR: O să ajungem pe colegii voştri de partid să-i alerge lumea pe stradă.

Florin Roman, deputat PNL: Facem ce trebuie, reparăm o discriminare.

Cristian Seidler, deputat USR: Îmbuibare este cuvântul de ordine al acestei dezbateri.

Alfred Simonis, deputat PSD: Dumneavoastră sunteţi făcuți în eprubetă şi locuiţi în bule.

Csoma Botond, deputat UDMR: Cetățenii din localităţile României când au o problemă, merg la primărie. Prin acest proiect de lege reparăm o inechitate.

Şi această partidă a fost câştigată tot de Putere. 

Salariile aleşilor locali vor creşte cu aproximativ 2.000 de lei brut. În jur de 1500 de lei vor primi în plus, în mână, edilii. Astfel, primarul Capitalei avea un venit de 13 mii 500 de lei. Un primar de oraş va ajunge la un salariu de peste 12 mii de lei, iar un edil de comună va primi în cont peste 8 mii de lei lunar. Iar un preşedinte de Consiliul Judeţean va avea o leafă de peste 12 mii de lei.

Primarii sunt mulţumiţi şi nu prea

Iuliu Ilyes, primarul comunei Vetiș: E, cum să spun eu, un furtun într-un pahar de apă. Acuma, să spun că nu accept, aşa, aş fi caraghios. Spuneţi-mi pe cineva care să spună: "Domnule, ţi se dă un salariu mai mare, nu-l accepta". Nu pot să spun treaba asta. Cât va fi, va fi.

Mihai Chirica, primar Iaşi: Eu ca primar al celui de-al doilea oraş al României am un "salar", cam al cincilea "salar" de sus în jos în aparatul propriu al primăriei municipiului Iaşi, noi neputând beneficia de sporuri, de tot felul de alte lucruri care sunt doar pentru funcţionarii publici. Nu ştiu dacă este, să spunem, neapărat o idee greşită pentru că noi, primarii în general, suntem văduviţi de capacitatea de a avea orice altă activitate, cu excepţia unei activităţi didactice care şi acolo e limitată.

USR a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul. Săptămâna trecută, la Senat, aleşii au votat şi pentru majorarea salariilor parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui. Azi, au renunţat la aceste măriri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri politice » Parlamentarii s-au jignit mai rău decât pe stadion înainte să voteze salarii mai mari pentru primari. "Sunteţi făcut în eprubetă"