Antena Meniu Search
x

Video Parlamentarii vor firmă de securitate după episodul "scroafo" şi "fătălăii de la AUR". Reacţia senatorului urecheat de Daniel Ghiţă

Scandal şi jigniri fără precedent, în Parlament, la dezbaterea bugetului. Diana Şoşoacă şi George Simion au ajuns la lovituri şi ameninţări de natură sexuală. Iar grupul AUR, la care s-a alipit şi fostul luptător de K-1, Daniel Ghiţă, a fost la un pas să se ia la pumni cu reprezentanţii UDMR. După circul de seara trecută, conducerea Parlamentului ia în calcul să angajeze o firmă privată de securitate pentru a-i ţine în frâu pe aleşi.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 21.12.2023, 11:43

Vezi și

Scandalul a început în momentul în care la tribună a ajuns premierul. Marcel Ciolacu a fost înconjurat de reprezentanţii AUR şi USR. "În momentul în care nu ai argumente, de obicei faci altfel politica şi chiar o să încerc... Voi nu aveţi nicio soluţie economică. Doar să scoateţi România din NATO şi Uniunea Europeană. Eu vă propun calea cea mai uşoară. Declaraţi război Rusiei şi pe urmă să vă predaţi", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Un serviciu privat de securitate ar putea fi angajat pentru menţinerea ordinii în Parlament

A urmat apoi un schimb halucinant de replici între senatoarea Diana Şoşoacă şi liderul AUR, George Simion. Tensiunile dintre cei doi începuseră dinainte de şedinţă, când s-a ajuns la lovituri. Diana Şoşoacă a depus azi plângere penală împotriva lui George Simion. Îl acuză de loviri, ameninţare şi distrugere. "Să nu dea Dumnezeu cel sfânt să ajungă aceşti parlamentari pe mâna poporului român, că este rău!", a spus George Simion, preşedintele AUR. "Un pseudo-lider fătălău de tinichea căruia îi trebuie bărbaţi să-l apere în faţa unei femei care îi adresează o întrebare", a replicat Diana Şoşoacă. Un alt scandal l-a avut în centru pe deputatul AUR, Dan Tănasă. Alături de alţi colegi s-a dus peste grupul UDMR.

Senatorii şi deputaţii AUR au avut un comportament extrem de agresiv. Au sărit la bătaie cu aleşii din grupul UDMR. Nu greşim cu nimic dacă spunem că aceste scene par desprinse din răfuielile între găştile de cartier, din bătăile dintre bandele de huligani. În conflict s-a amestecat şi deputatul PSD, Daniel Ghiţă, despre care se ştie deja că va candida pentru un nou mandat pe listele AUR. Acelaşi Daniel Ghiţă l-a încolţit la bufetul parlamentului pe senatorul USR Sebastian Cernic. Cernic a cerut astăzi sancţionarea lui Ghiţă, la nivel parlamentar. "Şi-a permis, aici, pe hol, să mă agreseze fizic, nu înţeleg care a fost motivul. Fără să-l fi provocat a ales să mă tragă de ureche", a declarat Sebastian Cernic, senator USR.

Cu fiecare scandal din Parlament, regulamentul de ordine interioară s-a schimbat. Cei găsiţi vinovaţi de agresiuni fizice sau verbale pot fi sancţionaţi cu 50 la sută din salariu pe o perioadă de 6 luni. Acum se ia în calcul ca scandalagiii cu repetiţie să mai poată interveni doar online la dezbateri. De asemenea, un serviciu privat de securitate ar putea fi angajat pentru menţinerea ordinii în Parlament. "Există Parlamente în lumea asta, majoritatea, care au propriile societăţi de securitate. Proprii angajaţi pentru securitate şi atunci când un parlamentar se comportă astfel, este evacuat. Dar noi avem zeci de astfel de parlamentari", a declarat Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camereo Deputaţilor. Proteste cu pancarte au fost şi azi, în plen, la prezentarea amendamentelor înainte de votul final. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii vor firmă de securitate după episodul "scroafo" şi "fătălăii de la AUR". Reacţia senatorului urecheat de Daniel Ghiţă