Antena Meniu Search
x

Video Parlamentul României se transformă în stadion: Circ, jigniri şi vorbe grele printre legile ţării

Parlamentul României: în locul unde sunt adoptate legile, cei care le fac, le şi încalcă. În ziua în care votau regulamentul ce le impune să nu se mai jignească, aleşii şi-au aruncat iar vorbe grele. Mai mult, George Simion cel care a declanşat schimbarea regulilor, a promis că va fi primul care nu le respectă. 

de Larisa Bernaschi

la 09.02.2022, 20:33

Vezi și

Circul a fost iar la putere în Parlament. După ce acum două zile ministrul Energiei Virgil Popescu a fost agresat de liderul AUR, George Simion, aleşii au încercat să rezolve problema violenţei, dar s a lăsat din nou cu scandal. 

Popescu-Simion: Hai, hai loveşte!

Domnule Simion!

Hai loveşte!

Pe acelaşi subiect

Hoţule!

Eşti un prost!

Deputaţii au votat sancţiuni dure pentru colegii agresivi. Cine tulbură şedinţa, va fi dat afară şi va pierde jumătate din indemnizaţia pe următoarele şase luni. În plus, membrii grupului din care face parte, nu vor avea voie să ia cuvântul la pupitru mai mult de 10 secunde, timp de trei luni. Aceleaşi sancţiuni dure vor fi luate şi în cazul celor care transmit live pe Facebook în timp ce se plimbă printre bănci. Deputaţii vor avea voie să filmeze doar din băncile grupului. 

George Simion: Astăzi e o zi tristă pentru democrația din România pentru că interziceți filmările, ca să nu vadă tot românul cum se uită unii dintre colegi pe siteuri porno. 

Dan Barna: Se foloseşte, din nou, un pretext al violenţei domnului Simion si a celor din acest partis extremist, prorus pentru blocarea tarsnaprenţei.

Vizat direct este liderul deputaţilor AUR George Simion. În timpul votului, acesta a încercat să-şi şicaneze colegii.

Simion: Ştii că şi Guţă are un milion de urmăritori, nu?

Oamenii se mai uită şi la stand-up-uri, nu doar după politicieni.  

Senatoarea Diana Şoşoacă i-a ţinut isonul. "Da' de cand puneti voi la punct oamenii un' sa stea? Va credeti in China, unde va credeti voi?"

- Nu mai da din mana! Ceausescu PCR! O sa va opriti pe voi! Traiasca nazismul!  

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, susţine că nu va ţine cont de lege. 

Circ, jigniri şi vorbe grele printre legile ţării

George Simion, lider AUR: O să facem live-uri în continuare. Nu e nicio problemă. O să fac live în fiecare zi din Camera Deputaţilor până se învaţă domnii din coaliţie să nu mai pună pumnul în gură a opoziţie. De azi se instaurează dictatura generalului Ciucă în România.

Simion: Uite sandvichurile plătite din banii poporului. Toţi parlamentarii din Biroul Permanent mănâncă eclere. Pe banii voştri. Ştiţi cât se dă pe un astfel de ecler? 10 lei.

Scandalul a început încă din comisia de regulament. Deputaţii şi-au aruncat jigniri peste masă. Fostul bodyguard şi bucătar Titi Stoica, actual deputat AUR, l-a numit nazist pe colegul său de la Forumul Democrat al Germanilor.

Stoica: Colegul nostru Ovidiu Ganţ a fost făcut nazist aici de faţă cu toţi! Păi da, este.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a fost deja sesizat. 

Csoma Botond, lider grup UDMR: Este o atitudine grobiană. Suntem obişnuiţi. Nu ştiu dacă cunoaşte, din păcate, termenul de nazist.

La rândul lui, Titi Stoica a fost jignit de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. 

Alfred Simonis: Ia-ţi maimuţa de aici!

George Simion: S-a spus "maimuţă". S-a spus cuvântul "maimuţă" şi ar fi trebuit sancţionat!

Pe lângă AUR, şi USR a boicotat în ultimii ani şedinţele şi a afişat bannere cu diferite mesaje. De acum şi acestea vor fi interzise. Cele două partide au anunţat că vor ataca regulamentul la Curtea Contituţională. Aceleaşi sancţiuni, care-i vizează deocamdată doar pe deputaţi, ar putea fi luate şi în cazul senatorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Parlamentul României se transformă în stadion: Circ, jigniri şi vorbe grele printre legile ţării