Antena Meniu Search
x

Video Pe reţelele de socializare, doar cu acordul părinţilor. Un proiect de lege ar putea interzice tinerilor sub 16 ani să aibă acces la Facebook, TikTok sau Instagram

Copiii şi adolescenţii sub 16 ani ar putea avea acces la rețelele sociale doar cu acordul părinţilor. Iniţiativa aparţine unei senatoare PNL care a scris un proiect de lege, menit să crească siguranţa copiilor în mediul on-line.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 03.10.2023, 14:23

Vezi și

Tinerii cu o vârstă sub 16 ani ar putea avea acces la reţelele sociale doar cu acordul părinţilor, iar informaţiile pe care le primesc de pe aceste reţele ar putea fi restricţionate. 

99% dintre copiii români au conturi pe reţelele de socializare

Senatoarea Nicoleta Pauliuc va avea în următoarea perioadă discuţii cu societatea civilă în acest sens, cu părinţi, copii, miniştri, dar şi cu cei de la ANCOM pentru a vedea exact cum poate fi implementat acest proiect. Cert este că 99% dintre copiii din ţara noastră au conturi pe reţelele sociale, arată un studiu Salvaţi copiii. De asemenea, aceştia pot accesa un conţinut neadecvat şi sunt şi dependeţi de ecrane. Tocmai de aceea a fost iniţiat acest proiect. 

Alte ţări precum Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite au deja o legislaţie în acest sens. De altfel, senatoarea Nicoleta Pauliuc a iniţiat şi o campanie de strângere de semnături în acest sens pentru a modifica acest proiect de lege. Deja a strâns peste 10.200 de semnături. Proiectul ar putea fi depus după dezbatere până la jumătatea anului viitor şi de asemenea, senatoarea se gândeşte şi la sancţiuni pentru platformele care nu se conformează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Pe reţelele de socializare, doar cu acordul părinţilor. Un proiect de lege ar putea interzice tinerilor sub 16 ani să aibă acces la Facebook, TikTok sau Instagram