Antena Meniu Search
x

Video "Pentru agenţii economici este o tragedie". Legea Prevenirii, modificată de Guvern: Firmele vor fi amendate direct, fără avertisment

Greşeşti, plăteşti direct, fără avertisment. Guvernul a modificat Legea Prevenirii: firmele care uită să depună anumite declaraţii sau nu dă bon fiscal vor plăti amenzi mari. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 04.01.2024, 20:40

Vezi și

Marcela Corleancă, expert contabil: Nu s-a depus o declaraţie, pac, din prima amendă. Nu înţelegeţi gravitatea, faptul că s-a scos legea prevenţiei şi sunteţi amendaţi din prima, o să plângeţi cu vorbe. 

Firmele vor fi amendate direct, fără avertisment

Pare o glumă, dar e cât se poate de serios. Marcela Corleancă e cunoscută pe tik tok pentru postările în care explică legile contabilităţii pe înţelesul tuturor. Acum trage un semnal de alarmă. Guvernul a scos de sub incidența Legii prevenirii un număr mare de contravenții şi asta va pune pe butuci afacerile mici şi mijlocii. 

Marcela Corleancă, expert contabil: Pentru agenţii economici este o tragedie, o tragedie! dânşii, înainte, printr-o eroare umană, să spunem, nu se depunea o declaraţie. Înainte erau sancţionaţi cu avertisment, în acest moment, la revedere, amendă din prima. 

Pe acelaşi subiect

De acum, greşeşti, plăteşti direct pentru neînmânarea bonului fiscal, refuzul plății cu cardul sau nedepunerea unor chestionare. Acest comerciant din Bucureşti nici nu ştia de modificări.  

Cătălin, comerciant: Sunt mult prea multe reglementări începând cu 1 ianuarie. Va fi o problemă pentru că nu vei putea să ai toate autorizaţiile, toate declaraţiile puse cap la cap şi vei primi o amendă şi încă o amendă, şi la un moment dat, unii dintre colegii noştri din breaslă poate că vor închide.

Consultanţii fiscali critică dur schimbările.

Valentina Saygo, consultant fiscal: Amenzile au devenit un scop în sine tinand cont ca ele oricum s au dublat prin taierea acelor injumatatiri. Asta ne arata disperarea dupa bani, asta ne arata jupuirea mediului de afaceri. Nu mai există prezumtie de nevinovatie.

Ministrul Finanţelor merge, însă, pe principiul scopul scuză mijloacele. 

Marcel Boloş: Schimbarea aceasta de paradigmă este un semnal extrem de dur şi direct pentru cei care săvârşesc fapte de evaziune fiscală, nu mai tolerăm.

Florentina Lazăr, reporter Observator: Cele peste 800.00 de IMM-uri sunt motorul economiei românești. Companiile mici și mijlocii generează peste 60% din profitul total, în comparație cu marile firme. IMM-urile dețin și o bună parte din piața muncii, 75% din totalul angajaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » "Pentru agenţii economici este o tragedie". Legea Prevenirii, modificată de Guvern: Firmele vor fi amendate direct, fără avertisment