Antena Meniu Search
x

Video Planul de avarie al PNL, în cazul în care Rareș Bogdan va destrăma coaliția. Pârvulescu: "Va fi foarte greu"

Unii țipă divorț în coaliţia PSD-PNL. Îi acuză pe pesedişti că măresc pensiile fără să aibă bani pentru asta şi că îi jignesc. Premierul Ciolacu a pus gaz pe focul care arde încă mocnit. A ameninţat cu demisia şi, implicit, cu instabilitatea, şi l-a ironizat pe Rareș Bogdan pentru ceasul de 30.000 de euro cu care a mers în piaţă. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 16.11.2023, 20:46

Vezi și
  • Marcel Ciolacu, președintele PSD: Un gest nefericit să mergi la piață cu ceas de 30.000 euro să cumperi pătrunjel. În loc să ieși să explici, dom'ne, l-am primit cadou de la soție, mă întreține soția și mi-a dat cadou ceasul, înseamnă că ești un mitocan.

Cu 6 luni înainte de alegeri, liderii PSD si PNL îsi aruncă replici jignitoare si par să reziste tot mai greu într-un mariaj politic realizat din interes. Atacat frontal de şeful PSD, Rareş Bogdan a răspuns tăios, într-un mesaj postat pe Facebook. "În anii 90, Iliescu ne făcea golani și trata presa liberă cu Măi, animalule. După 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu, Tudose și Stănescu a trecut la MITOCANULE. Unele lucruri nu se schimbă niciodată. Ce vreți să fac? Vreți să mă îmbrac să îi placă lui Ciolacu? Să îmi iau ceas Pobeda? Hai să fim serioși! Asta e problema românilor? Lor le place Pobeda că ăla îl avea Stalin. Sunt nepoții lui", a scris liderul PNL.

Replicile acide au dus tensiunile din Coaliție la punctul de fierbere

  • Marius Gîrlașiu, reporter Observator: Lideri cu influență la vârful PNL și-ar dori că liberalii să rupă Coaliția cu PSD și să iasă de la guvernare înainte de alegeri. În partid factiunile sunt împărțite. Ciucă și Bode, lideri apropiați de președintele Klaus Iohannis, vor să evite o criză politică. Își doresc că PNL să rămână la putere în guvernul condus de Ciolacu și dominat de PSD.
  • Nicolae Ciucă, președintele PNL: Nu suntem într-o situație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții. Ne-am asumat să facem acest construct politic, apăi mergem cu el până la capăt.
  • Marcel Ciolacu, președintele PSD: Dacă se rupe această Coaliție va spun foarte clar. Dacă cineva va ieşi din această Coaliţie eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni.
Pe acelaşi subiect

Unii lideri PNL pregătesc din umbră decuplarea de PSD

În partid există deja un plan de avarie. O alianță cu partidele de Dreapta. Politologii nu văd, însă, coaliţia destrămată. 

  • Cristian Pârvulescu, politolog: Atât conducerea PNL, cât și președintele Iohannis au încă posibilitatea de a controla partidul. Pare să fie o acțiune pe care Rareș Bogdan și un grup minoritar în PNL o susțin. Va fi foarte greu pentru acest grup să reuşească să convingă majoritatea peneliştilor.

Sursele Observator spun că liderii PNL vor pune o condiție clară în negocierile pentru Legea Bugetului. Liberalii vor garanţii de la PSD că guvernul nu va majora taxe si impozite anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Planul de avarie al PNL, în cazul în care Rareș Bogdan va destrăma coaliția. Pârvulescu: "Va fi foarte greu"