Antena Meniu Search
x

PNRR va fi publicat integral în 2 iunie. Ghinea: Vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a anunțat miercuri că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi publicat în 2 iunie: „Vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document”.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 15:49

PNRR va fi publicat integral în 2 iunie. Ghinea: Vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document
Florin Cîțu şi Dan Barna - gov.ro

Florin Cîțu a prezentat astăzi în Parlament situația la zi a negocierilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). ”Bugetul pe componente și reformele asumate reflectă situația de astăzi, 26 mai. În urma acestui dialog, vom face mai clar în PNRR principiul distribuirii echitabile geografic a fondurilor, principiul descentralizării și rolul autorităților locale, acolo unde este cazul. De asemenea, vor fi clarificate rolul mecanismului de coordonare interministerială precum și instituirea unui comitet public de monitorizare a PNRR unde vom invita partenerii sociali și societatea civilă.

Prezentarea pentru prima oară a componentelor PNRR în Comisia de Afaceri Europene, în data de 9 martie, accesul opoziției la documente de lucru și prezentarea în plen a unor negocieri încă deschise reprezintă o dovadă de deschidere din partea Guvernului pentru a constitui un plan național cu baze consensuale. Ne aflăm în ultimele zile de consultări cu Comisia Europeană înainte de depunerea oficială, diseară avem programată o videoconferință cu premierul Florin Cîțu și vicepreședintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, joi și vineri avem programate negocieri tehnice pe clarificarea etichetării investițiilor verzi și a celor digitale. Bugetul prezentat public astăzi poate suferi ajustări în urma acestor negocieri pe etichetarea investițiilor.  Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document.” a anunțat Guvernul, într-un comunicat semnat de Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Programul de definitivare și comunicare a PNRR este următorul:

  • 27-28 mai: negocieri tehnice cu Comisia
  • 28-30 mai: definitivarea textului, ținând cont de ultimele negocieri
  • 31 mai: depunerea oficială a PNRR în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal și pentru fiecare componentă.
  • 1 iunie: reunirea textelor într-un format pentru publicare
  • 2 iunie: publicarea integrală și prezentarea PNRR către publicul larg și jurnaliști.

Planul Național de Redresare Și Reziliență, Buget Și Sinteză by Alexandru Badea on Scribd

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » PNRR va fi publicat integral în 2 iunie. Ghinea: Vom fi printre puținele state membre UE care publică întregul document