Antena Meniu Search
x

Ponta a propus o CREȘTERE cu 15% a salariilor celor din Educație

Conform declarațiilor făcute de premierul Victor Ponta luni, oferta Guvernului pentru sindicatele din Educație este o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie.

 Conform declarațiilor făcute de premierul Victor Ponta luni, oferta Guvernului pentru sindicatele din Educație este o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie.

"Suntem într-o fază foarte avansată. Sigur și dânșii (sindicaliștii — n.r.) trebuie să își consulte membrii de sindicat, reprezentanții. Vestea bună este că, putem — și asta este oferta noastră — să ne ținem de principiul pe care l-am enunțat și este foarte corect: Sănătatea și Educația să meargă împreună, să nu mai fie diferențe între ei de creșteri salariale. Pentru 304.000 de angajați din sistemul de Educație de la 1 decembrie — practic intrând primele salarii în ianuarie — să mergem cu încă 15%", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a explicat că majorarea salarială va ajunge în 2015 la 25% pentru profesori, același procent pe care l-au primit și medicii.

"10% i-au primit deja conform acordului și, practic, cât au primit medicii, 25%, primesc și profesorii 25%, iar ei sunt primii care beneficiază de creșterile salariale. După care sperăm în continuare să fie legea-cadru, care să includă aceste creșteri. Din punct de vedere bugetar este sustenabil acest lucru", a susținut Ponta, precizând că măsura va fi adoptată printr-o ordonanță de urgență.

Reprezentanții sindicatelor din Educație au avut luni, la Palatul Victoria, o nouă rundă de negocieri cu miniștrii responsabili pe tema măririi salariilor în învățământ.

AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ponta a propus o CREȘTERE cu 15% a salariilor celor din Educație