Antena Meniu Search
x

Premierul Ciucă, despre riscul ca incidentul din Polonia să se repete în România. "Măsurile sunt probabil în analiză"

„Nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este greu de anticipat un astfel de eveniment”, spune joi premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă România ia măsuri suplimentare în județele de graniță. Schimbul de replici a avut loc în contextul în care, marţi seară, o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, iar doi oameni au murit. Trei scenarii au fost luate în calcul în ceea ce analiştii occidentali consideră a fi cel mai tensionat moment din istoria relațiilor NATO - Rusia.

de Redactia Observator

la 17.11.2022, 15:25

Racheta căzută pe teritoriul Poloniei, cel mai tensionat moment din istoria relațiilor NATO - Rusia
Racheta căzută pe teritoriul Poloniei, cel mai tensionat moment din istoria relațiilor NATO - Rusia - Profimedia / Hepta

Premierul a fost întrebat, joi, la Baia Mare, dacă România ia măsuri suplimentare în județele de graniță în urma incidentului din Polonia„În acest moment este o situație care încă are un efect emoțional și este normal să fie așa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ține efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naționale și nu aș vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză”, a declarat Nicolae Ciucă

Ciucă: "România este o țară sigură"

„Partea aceasta de siguranță, eu pot să vă spun că, așa cum de fiecare dată am avut posibilitatea și acum susțin că, prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului, împreună cu aliații, nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente. România este o țară sigură. Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este greu de anticipat un astfel de eveniment. Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situație. Este imposibil”, spune Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Doi oameni au murit în explozia produsă marţi în localitatea Przewodów, situată în sud-estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina. Vreme de câteva ore, liderii celor mai puternice state ale lumii au fost în alertă maximă. Pentru prima oară de la începutul războiului, o ţară NATO a fost lovită de o rachetă de fabricaţie rusească. Doi oameni au murit în Polonia, la câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina, după explozia unui proiectil. Imediat, Kievul a arătat cu degetul spre Moscova şi a cerut aliaţilor să ia măsuri urgente. Nici în acest moment nu s-a stabilit cine a tras. Primele concluzii oficiale indică faptul că nu a fost un atac intenţionat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Premierul Ciucă, despre riscul ca incidentul din Polonia să se repete în România. "Măsurile sunt probabil în analiză"