Antena Meniu Search
x

Zelenski acuză Rusia că a lansat cele două rachete asupra Poloniei și cere accesul experților săi la investigațiile de la fața locului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, miercuri seară, că racheta căzută în sud-estul Poloniei nu a fost lansată de armata ucraineană, semnalând că există informaţii "credibile" că ar fi fost o rachetă a Rusiei şi cerând accesul experţilor ucraineni la anchetă, dar Varşovia pare să se opună, notează Mediafax. Aceste declarații vin la doar câteva ore după ce secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a făcut declarații similare ca răspuns la informațiile oferite de autoritățile din Polonia care indicau faptele că rachetele ar fi fost trase de trupele Kievului.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 19:52

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski a declarat că că există informaţii "credibile" că ar fi fost o rachetă a Rusiei - Profimedia

"Nu am niciun dubiu că nu a fost racheta noastră. Cred că, pe baza credibilităţii rapoartelor militare, a fost o rachetă rusă", a afirmat Volodimir Zelenski, citat de agenţia Interfax-Ukraine. "Avem dreptul de a face parte din echipa de investigaţie? Desigur", a subliniat acesta.

Administraţia de la Kiev a cerut oficial să participe la ancheta în cazul incidentului produs marţi în sud-estul Poloniei, pe fondul suspiciunilor că ar fi fost cauzat de căderea unei rachete antiaeriene ucrainene.

"Vrem acces imediat la locul incidentului, pentru a examina cazul împreună cu partenerii. Aşteptăm din partea partenerilor noştri informaţiile pe baza cărora au tras concluziile că incidentul ar fi putut fi cauzat de sistemele antiaeriene ucrainene", a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare de la Kiev.

Însă preşedintele polonez, Andrzej Duda, a declarat, potrivit postului France 24, că eventuala participare a experţilor ucraineni la investigaţie trebuie aprobată de Polonia şi de Statele Unite. Washingtonul a trimis deja experţi la locul incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zelenski acuză Rusia că a lansat cele două rachete asupra Poloniei și cere accesul experților săi la investigațiile de la fața locului