Antena Meniu Search
x

Reacţia premierului Nicolae Ciucă după incidentul cu rachete din Polonia. "Am luat parte la tot procesul de analiză"

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, despre incidentul care a avut loc seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. El a declarat că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, a fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze, cât şi cu partenerii din NATO, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 11:13

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă a vorbit despre incidentul din Polonia, la începutul şedinţei de Guvern - Facebook: Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit la începutul şedinţei de Guvern despre incidentul care a avut loc seara trecută, când două rachete au lovit teritoriul Poloniei. Politicianul a spus că încă de aseară, împreună cu ministerele şi instituţiile de linie, a fost în contact permanent atât cu autorităţile poloneze cât şi cu partenerii din NATO. El a adăugat că urmează ca în această dimineaţă, la ora 11:00, să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi  că, în funcţie de analiza şi concluziile prezentate, vor comunica firul evenimentelor următoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am desfăşurat şi am luat parte la tot procesul de analiză şi urmează ca în această dimineaţă, la ora 11.00 ora României să aibă loc întrunirea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori şi în funcţie de analiza şi concluziile prezentate vom comunica firul evenimentelor următoare", a spus premierul.

Pe acelaşi subiect

Două persoane au murit în urma atacului cu rachete

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachetele care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, în condiţiile în care atacurile ruseşti lansate marţi asupra Ucrainei au vizat inclusiv oraşul Liov, situat la 80 de kilometri de graniţa cu Polonia.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că informaţiile preliminare sugerează că este puţin probabil ca racheta care a provocat marţi o explozie în Polonia şi a ucis doi civili să fi fost lansată din interiorul Rusiei, transmite CNN.

El a adăugat că "este puţin probabil, având în vedere traiectoria, ca aceasta să fi fost trasă din Rusia. Dar vom vedea".

 Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că informaţiile privind rachetele ruseşti care ar fi aterizat în Polonia au fost o "provocare deliberată". Rusia a lansat marţi cel puţin 85 de rachete, cele mai multe dintre ele vizând instalaţiile energetice ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Reacţia premierului Nicolae Ciucă după incidentul cu rachete din Polonia. "Am luat parte la tot procesul de analiză"