Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul-şef al UE privind Brexit

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis negociatorului-şef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier, cu care s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, că România tratează cu o atenţie deosebită dosarul Brexit.

de Redactia Observator

la 02.10.2018 , 11:45

Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul-şef al UE privind Brexit - Guvern

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis negociatorului-şef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier, cu care s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, că România tratează cu o atenţie deosebită dosarul Brexit.

Ţinând cont de comunitatea de români însemnată din Marea Britanie, România a început pregătirile încă de la debutul procesului de negociere, în luna martie 2017 fiind creat un mecanism interministerial privind problematica Brexit şi că va continua să urmărească cu atenţie modalitatea prin care prevederile Acordului sunt implementate, astfel încât toţi cetăţenii români rezidenţi în Marea Britanie să poată continua să locuiască, să muncească şi să studieze în aceleaşi condiţii ca până acum.

Dăncilă a mai susţinut că România este pregătită să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor, a transmis Guvernul.

Articolul continuă după reclamă

"Înaltul demnitar român a subliniat că România tratează cu o atenţie deosebită dosarul Brexit, având în vedere comunitatea românească semnificativă din Marea Britanie. A indicat că, la nivel intern, România a început pregătirile încă de la debutul procesului de negociere, în luna martie 2017 fiind creat un mecanism interministerial privind problematica Brexit. A arătat că România este pregătită să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor. Totodată, şeful Executivului a exprimat aprecierea pentru progresele înregistrate până la momentul de faţă în negocieri, în special în ceea ce priveşte capitolul referitor la drepturile cetăţenilor. Înaltul oficial român a subliniat necesitatea garantării acestor drepturi, arătând că România va continua să urmărească cu atenţie modalitatea prin care prevederile Acordului sunt implementate, astfel încât toţi cetăţenii români rezidenţi în Marea Britanie să poată continua să locuiască, să muncească şi să studieze în aceleaşi condiţii ca până acum", se arată în comunicatul Guvernului.

Întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis este programată de la ora 11.00, la Palatul Cotroceni.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul-şef al UE privind Brexit