Antena Meniu Search
x

Președintele Iohannis l-a primit la baza Mihail Kogălniceanu pe regele Belgiei: "Împreună suntem mai puternici și mai eficienți"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 13:15

Preşedintele Iohannis l-a primit la baza Mihail Kogălniceanu pe regele Belgiei
Preşedintele Iohannis l-a primit la baza Mihail Kogălniceanu pe regele Belgiei - Administrația Prezidențială

UPDATE 13:10 Președintele Iohannis i-a mulțumit regelui Philippe pentru " contribuția importantă a militarilor belgieni la prezența NATO din țara noastră".

"Am onoarea să găzduiesc astăzi, la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pe Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor. Majestatea Voastră, vă adresez mulțumirile României pentru contribuția importantă a militarilor belgieni la prezența NATO din țara noastră. Împreună suntem mai puternici și mai eficienți în efortul nostru comun de a consolida securitatea spațiului euroatlantic și siguranța cetățenilor noștri!

Dragi militari,

Voi sunteți expresia concretă a hotărârii noastre, ca Aliați, de a colabora și de a ne coordona pentru a îmbunătăți securitatea noastră comună. Avem deplină încredere în dumneavoastră și în capacitatea Alianței de a face față oricăror amenințări și provocări, prezente sau viitoare! Vă doresc succes în misiunile pe care le veți îndeplini", a declarat președintele Iohannis. 

Pe lângă convorbirile oficiale, cei doi şefi de stat se vor întâlni cu militarii români, belgieni şi din celelalte ţări aliate, desfăşuraţi pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, având în vedere înrăutăţirea situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale ruse împotriva Ucrainei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vizita Majestăţii Sale Philippe, Regele Belgienilor se desfăşoară pe fondul unui dialog bilateral consolidat la nivel înalt şi al cooperării strânse româno-belgiene în domeniul apărării, mai ales în contextul participării Regatului Belgiei cu un contingent la Grupul de luptă NATO din România, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Președintele Iohannis l-a primit la baza Mihail Kogălniceanu pe regele Belgiei: "Împreună suntem mai puternici și mai eficienți"