Meniu LIVE
Search
x

Prima reacţie din Guvernul Ciucă în scandalul iscat de George Buhnici. Gabriela Firea: "Este extrem de gravă declaraţia care duce spre pedofilie"

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a reacţionat în scandalul iscat de vloggerul George Buhnici. Gabriela Firea îl critică pe aceasta pentru declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la femei. Într-un interviu pe care l-a acordat de pe plaja Neversea, George Buhnici a încercat să facă o glumă legată de aspectul soției sale, Lorena, care îi era alături, dar le-a invitat şi pe fete "să meargă la sală".

De Redactia Observator la 19.07.2022, 15:36

George Buhnici a stârnit multe reacții negative în online după declarațiile făcute pe plajă. El a vorbit despre cum arată fetele care vin pe litoral și le-a criticat pe cele care nu au grijă de aspectul lor, ca apoi să o prezinte pe soţia lui despre care a spus că "arată ca o minoră".

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, îl critică pe George Buhnici şi spune că este anormal ca femeile să fie judecate doar prin prisma corpului lor și că nu este acceptabil ca ”bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță”.

"Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor!

Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Gabriela Firea spune că declaraţiile lui George Buhnici nu pot fi justificate

Gabriela Firea spune că afirmaţiile făcut de George Buhnici sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. 

"Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni.

E dreptul femeilor să decidă pentru viața și corpul lor! Ca și în cazul bărbaților, sunt cele care trebuie să aibă grijă de sănătatea și aspectul lor, în funcție de decizia personală. Există, însă, și persoane care se confruntă cu probleme de sănătate, dar toată lumea are dreptul să se simtă bine în pielea lui.

Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate.

Femeile luptă pentru egalitate din totdeauna. Știm cu toții în ce societate trăim și cât de grea este încă lupta femeilor pentru a demonstra că sunt bune și în funcții publice, politice, să facă joburile ocupate tradițional de bărbați și tot așa. Un „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor acestora.

Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! Sunt revoltată că un om cu experiență în media a putut face o asemenea greșeală, sper să fie o greșeală, ceea nu scuză deloc afirmațiile făcute", a mai scris Gabriela Firea

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Prima reacţie din Guvernul Ciucă în scandalul iscat de George Buhnici. Gabriela Firea: "Este extrem de gravă declaraţia care duce spre pedofilie"