Protest în Parlamentul României. Deputaţii AUR s-au înfăşurat în tricolor şi boicotează orice vot, dacă nu se dezbate moţiunea de cenzură
Liderul AUR, George Simion, a anunţat că deputaţii partidului pe care îl conduce nu vor participa la votul de azi şi vor sta în afara sălii de plen, situaţie care ar putea continua şi în alte zile, ca semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot.
Liderul AUR George Simion a anunţat că, în semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la sesiunea de vot final de miercuri şi vor sta în afara sălii de plen, avertizând că acţiunea lor s-ar putea permanentiza. Imaginile au fost surprinse de reporterul Observator Larisa Bernaschi.
”În semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la votul final de astăzi şi vor sta în afara sălii de plen. Dacă se tergiversează în continuare procedura prevăzută în Constituţie, protestul nostru se va permanentiza”, a transmis miercuri preşedintele AUR George Simion.
Şi marţi, parlamentarii AUR au organizat un protest în plen, cerând dezbaterea moţiunii de cenură susţinute alături de USR PLUS.
Sesizare la CCR pe seama moţiunii de cenzură
- Ludovic Orban şi Anca Dragu au trimis puncte separate la CCR, privind moţiunea de cenzură. Ambii cer respingerea...
- Nou scandal în Parlament pentru moţiunea de cenzură. PNL şi PSD au votat împreună în BPR un punct de vedere...
- Florin Cîţu: ”Fac apel la oamenii din USR să se dezică de acţiunile liderilor lor”. Premierul anunţă că...
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat recent că încearcă, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace plenul reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.
Moţiunea a fost prezentată în plenul Camerelor reunite, însă calendarul dezbaterii acesteia nu a putut fi aprobat.
Guvernul a solicitat miercurea trecută Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.
Surse din cadrul CCR au declarat, marţi, pentru News.ro, că sesizarea ar putea fi discutată abia după Congresul PNL din 25 septembrie.
Anca Dragu a anunţat marţi, după o situaţie fără precedent în Parlamentul României când atât Camera, cât şi Senatul şi-au însuşit un punct de vedere adoptat de Comisia pentru constituţionalitate, favorabil Guvernului, că ea va transmite un alt punct de vedere Curţii Constituţionale, în nume personal. Exemplul a fost urmat azi şi de preşedintele PNL Ludovic Orban, ambii preşedinţi ai Camerelor susţinând că nu există motive pentru a fi considerată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰