PSD acuză ipocrizia lui Dacian Cioloş în privinţa falsurilor din CV: "La PNL, Roman e demis, la USR, Coliban este omis"
Partidul Social Democrat a condamnat ipocrizia liderului USR Dacian Cioloş în privinţa scandalului legat de CV-ul lui Florin Roman, fostul ministru al Digitalizării.
Social-democraţii afirmă că la PNL falsul în CV "merită sancţionat", în timp ce la USR 'este tolerat'. "La PNL, falsul în CV merită sancţionat - deci Roman e demis. La USR, falsul în CV este tolerat - deci Coliban este omis!
Dacian Cioloş este satisfăcut că liberalul Roman, acuzat şi că şi-a inventat o licenţă în CV, a demisionat pe bună-dreptate din Guvern. În ipocrizia sa, dl Cioloş se face că uită însă cum stă la masa conducerii USR alături de un politician care a făcut fix la fel: primarul Braşovului, Allen Coliban, a minţit în CV că a terminat o facultate de la care fusese exmatriculat. Domnule Cioloş, când ieşiţi să cereţi şi demisia lui Coliban?", se arată într-un mesaj transmis de PSD, miercuri, pe Facebook.
Florin Roman a anunţat, miercuri, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la scurt timp după ce ziarul Libertatea a publicat informaţia că acesta şi-a trecut în CV faptul că are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, însă informaţia nu era adevărată, diploma fiind doar una de absolvire.
Problemele din CV-ul lui Florin Roman
- Virgil Popescu va asigura interimatul la Ministerul Digitalizării, după demisia lui Florin Roman
- Florin Roman, a treia minciună din CV. Universitatea Babeş-Bolyai spune că ministrul Digitalizării nu a luat...
- PSD îi aminteşte lui Dacian Cioloş că i-a luat apărarea unui "bătăuş" pus pe listă la alegeri: "Doar...
Florin Roman a demisionat din funcţia de ministrul al Ministerului Digitalizării, după ce, acuzat că a plagiat lucrarea de disertație şi că şi-a pus în CV o carte care nu există, Florin Roman este acuzat că minte şi în privinţa licenţei obţinute la Babeş-Bolyai.
Conform datelor prezentate în CV, Florin Roman susţine că este licenţiat de două ori în Economie, odată la Universitatea Babeş-Bolyai în Cluj, între 1992 şi 1996, şi apoi la Universitatea Athenaeum Bucureşti, între 2008 şi 2011.
Cotidianul Libertatea a cerut celor două instituţii să confirme studiile efectuate de noul ministru al Digitalizării. Însă, surpriză! Universitatea Babeş-Bolyai a căutat şi a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul şi-a făcut studiile la un colegiu universitar din Alba Iulia, neacreditat, şi la UBB a dat doar un examen. Însă nu un examen de licenţă, ci mai degrabă de absolvire a colegiului, care i-ar fi oferit un titlu echivalent cu cel de "subinginer".
Virgil Popescu va asigura interimatul
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern şi a transmis către preşedintele Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰