Antena Meniu Search
x

Rareş Bogdan: Nu renunţăm la Florin Cîţu. PSD îi cere lui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice prin solicitarea demisiei premierului

Rareş Bogdan (PNL) a reacţionat după ce surse politice au afirmat că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi spus lui Dan Barna că este dispus să îi ceară retragerea lui Florin Cîţu, în anumite condiţii.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.09.2021, 13:27

Rareş Bogdan este unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL
Rareş Bogdan este unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Rareş Bogdan a declarat pentru reporterul Observator Larisa Bernaschi că "nu renunţăm la Cîţu". Europarlamentarul spune că este vorba despre o intoxicare şi că Florin Cîţu are susţinere din partea Partidului Naţional Liberal.

"Cîţu e opțiunea noastră de Premier si Președinte PNL", a declarat Rareş Bogdan pentru Observator.

Toţi miniştrii USR PLUS şi-au dat demisiile ca urmare a crizei guvernamentale generată de demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion. 

PSD îi cere lui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu

Pe acelaşi subiect

Deşi a refuzat să participe la şedinţele Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere unde trebuia prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR şi în condiţiile în care dacă ar susţine această moţiune de cenzură Florin Cîţu ar fi demis din funcţia de premier, PSD spune că soluţia e în mâinile preşedintelui Klaus Iohannis.

Acuzaţi de blat cu PNL, cei de la PSD spun că nu vor să ia parte la circul politic legat de depunerea moţiunii de cenzură şi le-au cerut celor de la USR PLUS să intre în opoziţie şi i-au cerut de asemenea preşedintelui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice. 

"O astfel de intervenţie din partea preşedintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România", se precizează într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii susţin că "este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetăţenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpăţânează să se agaţe de funcţia de şef al Guvernului".

"Preşedintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eşecul "Guvernului Său", întrucât a girat personal numirea lui Cîţu în funcţia de premier şi a agreat participarea USR PLUS la guvernare, alături de PNL şi UDMR, într-o Coaliţie a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică şi socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, preşedintele Iohannis are obligaţia să iasă din letargia care îl caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîţu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp", se mai arată în comunicatul PSD. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Rareş Bogdan: Nu renunţăm la Florin Cîţu. PSD îi cere lui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice prin solicitarea demisiei premierului