Antena Meniu Search
x

Curs valutar

REACŢIA lui Dragnea, după ce deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a şocat astăzi, în Parlament, folosind gesturi şi cuvinte obscene: "Dă cu "labele", vezi că faci fractură"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa va reprezenta subiect de discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de miercuri, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

de Redactia Observator

la 09.05.2017 , 17:57

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa va reprezenta subiect de discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de miercuri, în condiţiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieşiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

Întrebat dacă în cadrul CExN-ului se va discuta şi despre ieşirea nervoasă a lui Nicolae Bacalbaşa din cadrul plenului reunit, liderul PSD a răspuns afirmativ.

„Da, nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut şi pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieşiri, pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică”, a afirmat preşedintele social-democraţilor.

Articolul continuă după reclamă

Liviu Dragnea a mai spus că PSD nu a câştigat alegerile pe astfel de manifestări.

Pe acelaşi subiect

„Când am făcut listele, am făcut listele unui partid care a câştigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de încrederea tuturor. Nu am câştigat alegerile pe astfel de manifestări şi pe baza unuia sau altuia, ci ca partid, şi o să discutăm şi subiectul ăsta”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Gesturi obscene şi trivialităţi, în Parlament

Nicolae Bacalbaşa a avut un comportament şocant, astăzi, în Parlament. El a lansat, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, un atac dur la adresa opoziţiei, spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

După o intervenţie a deputatului PMP Corneliu Bichineţ, Bacalbaşa a urcat la pupitru şi a spus: "Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, solicitare de care social-democratul nu a ţinut cont.

Bacalbaşa şi-a continuat atacul, spunând unei colege parlamentar căruia nu i-a rostit numele că va face fractură dacă „mai dă cu labele”.

"Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să ...votezi”, a spus Bacalbaşa, de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus şi pendulând antebraţul.

În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa. „Mergeţi în sală, vă rog, apeluri repetate”, a spus preşedintele de şedinţă. 

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”.

În semn de protest faţă de aceste declaraţii, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen. Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a spus că parlamentarii formaţiunii au protestat astfel faţă de nivelul suburban la care s-a ajuns şi a anunţat că va cere sancţiuni pentru deputaţii Bacalbaşa şi Bichineţ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri politice » REACŢIA lui Dragnea, după ce deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a şocat astăzi, în Parlament, folosind gesturi şi cuvinte obscene: "Dă cu "labele", vezi că faci fractură"