Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie. 4.000 de preşedinţi de secţii de votare au renunţat la poziţie, din motive personale

Mai sunt două zile până când românii sunt chemaţi să-şi exprime poziţia referitor la revizuirea constituţiei. Să spună mai exact dacă sunt sau nu de acord cu definirea familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Vezi și

Mai sunt două zile până când românii sunt chemaţi să-şi exprime poziţia referitor la revizuirea constituţiei. Să spună mai exact dacă sunt sau nu de acord cu definirea familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Până acum patru mii de preşedinţi de secţii de votare au renunţat la poziţie. Cu toate acestea atât ministrul de interne cât şi premierul Românie au dat asigurări că situaţia va fi remediată până la deschiderea urnelor, mai exact până sâmbătă 6 octombrie, la ora 7. 

Una din cinci secţii de votare a rămas fără preşedinte iar motivele invocate sunt de natură personală. Fenomenul, însă, nu ar trebui să afecteze buna desfăşurare a referendumului, dau asigurări oficialii de la Bucureşti.

Şi premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că referendemul pentru redefinirea familiei se va desfăşura fără probleme.

În unele cazuri la cererea prefecţilor bugetul alocat pentru referendum a fost majorat. Bugetul pentru capitală spre exemplu a fost suplimentat cu 516 milioane de lei. Carmen Dan le-a cerut prefecţilor să studieze legea şi dispoziţiile autorităţii electorale.

Mai mult, ministrul le-a cerut prefecţilor să raporteze urgent orice problemă cu care se confruntă. Totodată ministrul a dat asigurări că paza şi securitatea secţiilor de votare va fi asigurată de angajaţii MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat un spot intitulat "Tu votezi! MAI te informează", videoclip care conţine informaţii despre procedura de vot la referendumul de sâmbătă şi duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Referendum pentru familie. 4.000 de preşedinţi de secţii de votare au renunţat la poziţie, din motive personale