Antena Meniu Search
x

Video Scandalul Diana Șoșoacă - Lucia Goracci îi pune pe gânduri pe parlamentari. Un PNL-ist vrea să introducă avizul de la psihiatru pentru aleși

Un nou episod în filmul scandalului dintre familia Şoşoacă şi jurnaliştii italieni. Poliţia Română a explicat minut cu minut ce s-a întâmplat săptămâna trecută în casa senatoarei. Astăzi, soţul Dianei Şoşoacă a încercat să convingă judecătorii să îl scape de controlul judiciar. Şi preşedintele Iohannis a avut o reacţie pe tema scandalului devenit diplomatic.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.12.2021, 11:12

Vezi și

O nouă zi, un nou scandal. Senatoarea Diana Şoşoacă n- a fost lăsată să intre în sala de judecată unde soţul ei contestă măsura controlului judiciar, luată luni de procurori. Acuzaţiile? Ar fi lovit un poliţist în în urma altercaţiei cu jurnaliştii italieni.

Diana Șoșoacă, senator: ”După 25 de ani de avocatură credeţi că eu am emoţii sau cum?” Fără emoţii, şi magistraţii au respins cererea soţului. Silvestru Şoşoacă rămâne sub control judiciar.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: ”Sunt foarte nemulţumit că cel care s-a dedat la astfel de fapte de ultraj este în libertate”.

Şi preşedintele a reacţionat, la 6 zile după scandal. Klaus Iohannis, preşedintele României: ”Este un incident regretabil. Este posibil să fi fost greșeli în abordare”.

Pe acelaşi subiect

Declarația lui Silvestru Şoşoacă, după ce magistrații i-au respins contestația la controlul judiciar

Silvestru Şoşoacă: ”Nu am muşcat-o. Era prea osoasă. Mie îmi plac mai cărnoase mâinile”.

Filmul evenimentelor de săptămâna trecută devine tot mai clar. Vineri după-amiază, o echipă a postului naţional din Italia a mers în cabinetul Dianei Şoşoacă pentru un interviu. O întrebare legată de vaccinare a încins discuţiile.

Poliția Română explică, minut cu minut, cum s-a intervenit în scandalul cu soții Șoșoacă

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: ”La ora 16:02 secţia nr. 4 a fost sesizată prin 112. 4 minute mai târziu, respectiv 16:06, primii poliţişti au ajuns la faţa locului.(...) Soţul apelantei l-ar fi prins şi l-ar fi împins şi l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de poliţie. La ora 16:38 la sediul secţiei 4 de poliţie s-au prezentat jurnaliştii cu autoturismul personal”.

Lucia Goracci, jurnalistă Rai 1: ”Am fost percheziţionaţi, inclusiv percheziţie corporală, iar procesul verbal al percheziţiei mă descria drept o persoană adusă la secţie, deci drept o persoană reţinută”

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR: ”În intervalul orar 21.30 - 23.20 de minute jurnalista din italia a fost audiată” 

Lucia Goracci, jurnalistă Rai 1: ”Am ieşit de la poliţie pe întuneric, era aproape miezul nopţii”

Scandalul a împărţit comunitatea de români din Italia.

Ionela Mihaela Dumitru, româncă din Torino: ”Este innaceptabil aşa ceva, deci atitudinea unui oficial”

Robert Răducescu, coordonatorul național grup asociativ roman in Italia: ”Nu cred că acesta este modul în care se face jurnalism. Eu îl numesc jurnalagism”.

Scandalul în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă le-a dat idei colegilor. Un parlamentar PNL vrea să propună o lege prin care aleşii să aibă nevoie de un aviz de la medicul psihiatru pentru a li se valida mandatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Scandalul Diana Șoșoacă - Lucia Goracci îi pune pe gânduri pe parlamentari. Un PNL-ist vrea să introducă avizul de la psihiatru pentru aleși