Antena Meniu Search
x

Silvestru Şoşoacă, control judiciar pentru 60 de zile. Primele explicaţii ale poliţiei în scandalul dintre senatoare şi jurnalista din Italia

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soţul Diana Şoşoacă, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după un scandal între senatoare şi o jurnalistă a televiziunii italiene RAI 1, Lucia Goracci.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 18:57

Silvestru Şoşoacă, control judiciar pentru 60 de zile. Primele declaraţii oficiale ale poliţiei în scandalul dintre senatoare şi jurnalista din Italia
Silvestru Şoşoacă, control judiciar pentru 60 de zile. Primele declaraţii oficiale ale poliţiei în scandalul dintre senatoare şi jurnalista din Italia - Facebook Silvestru Şoşoacă

Reprezentanţii Poliţiei au anunţat că Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după scandalul în care a fost implicat soţia sa, senatoarea Diana Şoşoacă, şi jurnalista Lucia Goracci de la televiziunea italiană Rai 1.

Totul s-a întâmplat vineri seară, după ce un interviu luat de către o echipă de jurnalişti italieni a luat o turnură neaşteptată. Goracci se afla în Bucureşti împreună cu o echipă de filmare a postului RAI 1 şi reclamă că incidentul a avut loc în biroul de avocatură al Dianei Şoşoacă.

Doi dintre ziarişti ar fi fost sechestraţi în biroul senatoarei, iar soţul Dianei Şoşoacă ar fi agresat un agent de poliţie chemat ulterior la faţa locului. I-a smuls masca de pe faţă jurnalistei şi ar fi lovit-o în braţ, după care a muşcat-o de mână. „M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară", a adăugat jurnalista. Astăzi, susţinătorii celor doi s-au îmbrâncit şi ei cu ziariştii, după audierile din acest dosar.

Diana Şoşoacă a declarat la poliţie că jurnaliştii au droguri la ei

Pe acelaşi subiect

Poliţia spune că la secţie au sosit pentru declaraţii şi Diana Şoşoacă împreună cu soţul ei, iar senatoarea ar fi depus plângere pentru violarea sediului profesional şi loviri şi alte violenţe. Diana Şoşoacă le-a spus poliţiştilor că este posibil ca jurnaliştii din Italia să îi fi furat documente din casă şi că au droguri asupra lor.

Acesta a fost momentul în care poliţiştii i-au percheziţionat, conform procedurii, pe jurnaliştii veniţi din Italia. Reprezentanţii poliţiei spun însă că nu a fost dispusă nicio măsură împotriva lor.

Conform poliţiei, în acest moment se efectuează cercetări pentru lipsire de libertate, lovire sau alte violenţe, în baza plângerii depuse de Lucia Goracci; Loviri şi alte violenţe, violarea vieţii private şi violarea sediului profesional, în baza plângerii depuse de Diana Şoşoacă, şi pentru ultraj, după ce un poliţist a fost agresat de soţul apelantei la 112 (n.r. Diana Şoşoacă).

Ce spune jurnalista Lucia Goracci, despre scandalul cu Diana Şoşoacă

De cealaltă parte, jurnalista Lucia Goracci a povestit la Rai uno, prin ce a trecut în biroul Dianei Şoşoacă.

Lucia Goracci, jurnalist Rai Uno: ”Chiar şi acum mai aud cum s-a strigat la mine în acel mod. Momentul cel mai dificil? A fost un moment groteasc, atunci când am fost închişi, când eu am reuşit să mă strecor afară, dar în tot acel timp nu ştiam care e soarta celor trei colegi ai mei, rămaşi înăuntru. Soţul lui Şoşoacă, omul care mai târziu m-a agresat, şoptise la urechea interpretei noastre: "Şi acum ce să fac cu voi? Să vă arunc pe toţi patru de la fereastră?"

Diana Şoşoacă, senator: ”În casa mea am dreptul la legitimă apărare, când sunt atacată, când intri fără acord, când mă ameninţi, iar poliţia are obligaţia să mă apere în casa mea atunci când o chem, nu să mă bată în propria mea casă şi să apere infractorii”.

Scandalul a ajuns la cel mai înalt nivel. Ministrul de Externe al Italiei a cerut clarificări de la Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă consideră inacceptabil incidentul şi a condamnat încercarea de intimidare a jurnaliştilor.

Silvestru Şoşoacă, şef de tură la o firmă privată

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, care este angajat la o firmă care se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, având poziţia de „şef de tură”, este al treilea soţ al avocatei. Potrivit unei declaraţii de avere a demnitarului, din anul 2020, acesta are un venit anual de 28.000 de lei şi deţine trei terenuri bine poziţionate. Spre deosebire de soţul ei, Diana Şoşoacă are o avere considerabil mai mare, cu un venit anual de 250.000 de lei. În timp ce parlamentara câştigă lunar în jur de 20.000 de lei, Dumitru Şoşoacă are un salariu în jurul a 2.300 de lei.

Diana Şoşoacă deţine şi mai multe terenuri şi locuinţe, precum şi obiecte de artă moştenite de familie şi conturi bancare în care sunt depozitaţi aproximativ 15.000 de euro. Este proprietara unui eren agricol de 22.500 mp în Baloteşti, judeţul Ilfov, şi a trei terenuri intravilane în Vâlcea şi Dâmbovița. Are de asemenea şi două apartamente şi o casă de vacanţă, iar ca autoturism are un Opel Corsa, cumpărat în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » Silvestru Şoşoacă, control judiciar pentru 60 de zile. Primele explicaţii ale poliţiei în scandalul dintre senatoare şi jurnalista din Italia