Antena Meniu Search
x

Scoși de pe lista partidului la parlamentare, politicienii cu vechime au schimbat barca

Lăsaţi pe dinafară de propriile partide, parlamentari cu vechime uită de loialităţi şi semnează adeziuni la alte formaţiuni fără să-şi bată capul cu doctrinele politice.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 21:12

Vezi și
  • Şerban Nicolae n-a mai prins listele pentru parlamentare.
  • Un şoc pentru social-democratul fidel partidului de aproape 30 de ani.

Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu şi-au descoperit rădăcinile ecologiste, în timp ce fostul lor coleg, Radu Preda, recunoaşte senin că s-a culcat cu stânga şi s-a trezit cu dreapta. Mult mai puţini sunt cei care au spălat dezamagirea de partid cu o candidatură independentă.

Membru-fondator al PSD, senator cu trei mandate la activ, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat şi fost lider al senatorilor-social-democraţi, soldat de bază al partidului, apropiat de Liviu Dragnea - Şerban Nicolae n-a mai prins listele pentru parlamentare. Un şoc pentru social-democratul fidel partidului de aproape 30 de ani.

Şerban Nicolae, senator: Pesediştii adevăraţi au ajuns o minoritate în partid. În demisia pe care am depus-o asta am şi spus: motivele demisiei o vor găsi cei din conducerea partidului ori de câte ori se vor privi în oglindă

S-a reorientat rapid şi a descoperit că are simpatii.ecologiste. Chiar în ziua demisiei din partidul care l-a consacrat, Şerban Nicolae şi-a anunţat candidatura la parlamentare pe listele Partidului Ecologist Român, alături de colegul său din PSD Liviu Pleşoianu. Asta deşi a fost ofertat şi de foştii săi colegi din Pro România.

Şerban Nicolae, senator: Nu e o diferenţă ideologică. Nu e o noutate pentru mine, am crescut pe munte, am crescut în pădure, şi m-am simţit întotdeauna legat de mediu.

Radu Preda: Şi eu sunt de azi un traseist, un om care alaltăieri m-am culcat cu stânga şi azi am venit în faţa dumneavoastră ca fiind un brav reprezentant al dreptei

După ce a fost asigurat că este pe primul loc pe lista Doljului pentru Camera Deputaţilor, senatorul Radu Preda s-a trezit pe locul 11, un loc evident neeligibil. Liderului senatorilor PSD i s-a imputat scorul slab obţinut de partid în Craiova la alegerile locale.

Radu Preda: Am fost mai mult implicat în campania electorală de la nivel central /cu responsabilităţi reduse la nivelul Craiovei

Salvarea carierei sale politice, crede finul Olguţei Vasilescu, este mâna pe care i-a întins-o Eugen Tomac. Pe care l-a preferat în locul lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

Radu Preda: A fost o decizie pe care am luat-o cu lacrimi în ochi

Mai puţin bătătorită, calea candidaturii independente a fost aleasă de Adriana Săftoiu. Deputat încă din 2004, vice-preşedinte a Comisiei pentru copii dispăruţi din Parlament, pentru ea nu a mai fost loc pe listele PNL pentru scrutinul din 6 decembrie.

Adriana Săftoiu, candidat independent: În final mi-am dat seama că nici criteriile după care s-au făcut listele nu au neapărat legătură cu activitatea parlamentară, nu ea e cea care te recomandă, ci te recomandă clar relaţia cu preşedintele de partid.

Şi fostul deputat Cornel Zainea şi-a anunţat demisia din USR şi candidatura independentă.

Cornel Zainea, candidat independent: Nu mi s-a oferit şansa ca să candidez pentru locul 1 pe listă, procedura a fost făcută în aşa fel încât să nu pot candida. Am considera că e momentul să fac acest pas şi să dau un semnal de alarmă că partidul şi alianţa se îndepărtează de valorile iniţiale

După o pauză de patru ani şi Gabriel Oprea îşi încearcă norocul la alegerile din decembrie cu o candidatură independentă. Ar fi cel de-al patrulea mandat pentru fostul ministru de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Scoși de pe lista partidului la parlamentare, politicienii cu vechime au schimbat barca