Antena Meniu Search
x

DNA Ploiești a prelungit măsura controlului judiciar față de deputatul Sebastian Ghiță

Procurorii DNA Ploiești au prelungit vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene

Procurorii DNA Ploiești au prelungit vineri măsura controlului judiciar dispusă față de deputatul PSD Sebastian Ghiță în dosarul lui Iulian Herțanu, în care se fac cercetări cu privire la fraudarea de fonduri europene

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a stat timp de aproximativ 15 minute, că procurorii au dispus prelungirea pentru o perioadă de 60 de zile a măsurii controlului judiciar, care a fost luată împotriva sa în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghiță a arătat că va ataca în instanță măsura, motivând că aceasta îl afectează din mai multe puncte de vedere.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, există motive pentru a fi chemat din nou la DNA, Ghiță a declarat că aceasta nu este o chestiune care să depindă de el.

"Dacă domnii procurori consideră, ca pe orice cetățean, mă cheamă să mă întrebe lucruri. Nu m-au întrebat, până acum, în cele 60 de zile, alte lucruri în plus față de declarația pe care le-am dat-o", a afirmat Ghiță.

Totodată, parlamentarul social-democrat a reiterat faptul că nu are nicio legătură cu cumnatul premierului, Iulian Herțanu, și nici cu subiectul față de care procurorii efectuează cercetări.

"Nu am legătură cu subiectul pentru că nu-i cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova. (...) Nu am legătură cu domnul Herțanu", a spus Sebastian Ghiță.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță este cercetat de DNA Ploiești pentru infracțiunea de sprijinire a unui grup infracțional organizat în dosarul în care cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, este arestat preventiv pentru fraudare de fonduri europene, constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

În același dosar, mai este arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă și sunt cercetați sub control judiciar deputatul Vlad Cosma și tatăl acestuia, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, oamenii de afaceri Mihail Coman și Liviu Munteanu, dar și directorul de producție al Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman. Totodată, directorul SC Grossmann, societate care executa lucrările de la Comarnic, Ilie Drăgan, se află în arest la domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » DNA Ploiești a prelungit măsura controlului judiciar față de deputatul Sebastian Ghiță