Antena Meniu Search
x

Zi furtunoasă în Partidul Social Democrat. Şedinţa CEx de la malul mării s-a încheiat cu scandal şi reproşuri

Scandal uriaş între social democraţi, la şedinţa CEx de la malul mării! În spatele uşilor închise, liderii PSD şi-au aruncat reciproc acuzaţii.

Vezi și

Scandal uriaş între social democraţi, la şedinţa CEx de la malul mării! În spatele uşilor închise, liderii PSD şi-au aruncat reciproc acuzaţii. După ce i s-a reproşat scăderea partidului în sondaje, Liviu Dragnea a făcut un anunţ în premieră: NU va candida la alegerile prezidenţiale.

Ar fi vorbit însă despre Tăriceanu ca o variantă de candidat unic PSD-ALDE. O mişcare-surpriză a venit chiar din partea primarului general al capitalei. Gabriela Firea i-a cerut ministrului de interne, Carmen Dan, să-şi dea demisia după violenţele de la mitingul din 10 august. 

"Relația cu Liviu Dragne e tensionata. Depinde de el dacă o să rezolvam relația" - este declaraţia care anunţă un război deschis în Partidul Social Democrat, după o şedinţă plină de tensiuni la malul mării.

Încă de la început, Gabriela Firea a pus o solicitare clară pe masa colegilor: un nou ministru de Interne. S-au purtat negocieri dure. 

Propunerea primarului general nu a trecut însă de votul colegilor de partid. Firea s-a declarat pregătită să piardă sprijinul PSD, la următoarele alegeri locale. 

La Neptun, lui Liviu Dragnea i s-a reproşat şi prăbuşirea PSD în sondaje după protestul din 10august şi criza pestei porcine. Liderul social-democrat s-a arătat însă încrezător înainte de a intra la şedinţă.

Pentru şedinţa grupurilor parlamentare, la malul mării a ajuns şi fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, cea care i-a criticat într-o scrisoare deschisă pe Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, în urmă cu câteva săptămâni. 

La hotelul din Neptun, unde are loc întânirea, social democraţii au fost aşteptaţi cu un covor roşu. Au avut parte şi de public. 

În timp ce liderii politici fac declaraţii în faţa centrului internaţional de conferinţe acolo unde se desfăşoară şedinţa Comitetului Executiv Naţional, oamenii aflaţi în vacanţă se uită de pe balconul hotelului spectacolul politic.

Un spectacol care poate afecta întreaga scenă politică din România. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cel mai mare partid din ţară, după o zi furtunoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Zi furtunoasă în Partidul Social Democrat. Şedinţa CEx de la malul mării s-a încheiat cu scandal şi reproşuri