Antena Meniu Search
x

Şedinţă de Guvern pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT

Şedinţă de Guvern, astăzi, începând cu ora 13.00, pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, ieri, proiectul în şedinţa CSAT şi a anunţat că aşteaptă alt proiect.

Şedinţă de Guvern pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT
Şedinţă de Guvern pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT - Arhivă

Şedinţă de Guvern, astăzi, începând cu ora 13.00, pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, ieri, proiectul în şedinţa CSAT şi a anunţat că aşteaptă alt proiect.

De cealaltă parte, Guvernul a anunţat că proiectul de rectificare bugetară rămâne în picioare şi urmează să fie adoptat în şedinţa de astăzi, chiar şi fără avizul CSAT.

Mărul discordiei între Guvern şi preşedintele Iohannis este reprezentat de bugetele serviciilor secrete, dar şi cel al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe acelaşi subiect

În proiectul de rectificare bugetară, Guvernul a tăiat 11 milioane de lei de la Administraţia Prezidenţială, fapt care a condus la un conflict între guvern şi preşedinte.

"Suspendarea şedinţei CSAT nu are temei legal (...) Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz din partea CSAT”, a declarat, ieri, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Şedinţa este programată la Palatul Victoria de la ora 13.00, iar Executivul nu a publicat, până a această oră, proiectele aflate pe ordinea de zi.

În cazul în care nu se va găsi urgent o soluţie, ministrul de Finanţe anunţă că efectele se vor vedea inclusiv la nivelul acordării salariilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Şedinţă de Guvern pentru adoptarea rectificării bugetare fără avizul CSAT