Antena Meniu Search
x

Seful Politiei Gorj, cercetat disciplinar pentru abuz

Ministrul de Interne Radu Stroe a dispus cercetarea prealabila disciplinara a sefului Politiei Gorj, Viorel Caragea, la adresa caruia au existat plangeri din partea unui om de afaceri

"Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, in urma sesizarilor cuprinse in memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013. In urma prezentarii concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabila disciplinara a sefului IPJ Gorj, comisar-sef Viorel Salvador Caragea. Cercetarea disciplinara va fi realizata de catre Consiliul superior de disciplina al Inspectoratului General al Politiei Romane", potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Reprezentantii MAI precizeaza ca sanctiunea disciplinara se aplica numai dupa cercetarea prealabila si dupa consultarea consiliilor de disciplina. Seful Politiei Gorj, comisar-sef Viorel Salvador Caragea, a spus ca nu a primit nicio instiintare si nicio dispozitie din partea conducerii MAI, iar in aceste conditii nu poate face niciun comentariu.

Ministrul Radu Stroe a dispus, in 18 iunie, un control la Politia Judeteana Gorj, dupa ce omul de afaceri gorjean Mihai Ramescu a trimis un memoriu in care s-a plans ca, de mai multa vreme, firmele sale ar fi tinta unor verificari repetate ale politistilor, la solicitarea expresa a sefului Politiei Gorj, Viorel Salvador Caragean informeaza Mediafax. Ofiterul ar fi vrut astfel sa se razbune pentru faptul ca Ramescu, care este proprietar al unei brutarii, l-ar fi refuzat atunci cand i-a propus un parteneriat intre Inspectoratul de Politie si brutarie. De atunci, firmele lui Mihai Ramescu ar fi facut obiectul unor verificari succesive, iar omul de afaceri s-ar fi ales cu mai multe dosare de cercetare. Ca urmare, in iunie, barbatul a intrat in greva foamei si a iesit in strada, impreuna cu 200 de angajati ai sai.

La inceputul acestui an, mai multi politisti au sesizat conducerii Ministerului Afacerilor Interne abateri care ar fi fost comise de seful IPJ Gorj. In urma verificarii, Viorel Salvador Caragea a primit un avertisment.

Seful IPJ Gorj a fost verificat si de Corpul de Control al Politiei Romane, dupa ce unul dintre adjunctii sai, Ion Voinescu, a reclamat faptul ca, din razbunare, Caragea i-a dat, in urma evaluarii profesionale, calificativul "satisfacator". Ion Voinescu l-a acuzat pe Viorel Caragea de abuzuri si presiuni, trimitand la Ministerul de Interne, de la inceputul acestui an, trei rapoarte in acest sens, in timp ce Caragea a sustinut ca faptele sesizate de Voinescu au fost deja verificate de procurori.

Viorel Caragea este sef al IPJ Gorj din iulie 2009, anterior el fiind adjunct al institutiei, precum si al Politiei Targu Jiu.

Foto: Antena3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Seful Politiei Gorj, cercetat disciplinar pentru abuz