Antena Meniu Search
x

Şeful teroriştilor din Ucraina: "Eu și Putin vom fi COLEGI DE CELULĂ la Haga"

Igor Girkin, comandantul teroriştilor care au capturat oraşul Slaviansk din Donbas şi fost „ministru al apărării" în autoproclamata republica populară Donetk, este convins că împreună cu președintele rus Vladimir Putin va fi judecat de Tribunalul Militar Internațional de la Haga

Igor Girkin, comandantul teroristilor care au capturat orasul Slaviansk din Donbas şi fost ministru al apararii in autoproclamata republica populara Donetk, este convins ca impreuna cu președintele rus Vladimir Putin va ajunge sa fie judecat de Tribunalul Militar Internațional de la Haga

Declaratia a fost facuta in cadrul unui interviu acordat pe 13 decembrie televiziunii ruse „Rain" (Dojdy), citat de paginaderusia.ro.

Potrivit lui Strelkov, în perioada armistițiului Ucraina în "ritm frenetic îşi restabilește armata, pentru ca niciun militar rus sa nu poata schimba echilibrul de forte de pe câmpul de luptă".

"In această iarnă sancțiunile occidentale ar trebui să submineze serios dorința poporului rus sa apere „lumea rusă, dar mai ales - loialitatea funcţionarilor noștri (deja extrem de îndoielnică). Iar NATO, între timp, ar trebui să finalizeze pregatirea opiniei publice care sa-şi dea acordul pentruun ajutor militar direct, inclusiv intervenția armată în conflict, pentru apararea „suveranitatii Ucrainei".

Potrivit acestuia, pâna in primăvară, populația din Donbas va ajunge sa-l urască pe Putin; numărul de refugiați va creste cu câteva sute de mii, iar armata Ucrainei, care va fi intărita cu trupe NATO, va ataca fortele separatiste. "Fără o intervenție la scara larga a armatei ruse, atacul Ucrainei va duce la o înfrângere rapidă a fortelor inferioare şi demoralizate ale separatistilor".

Strelkov avertizeaza despre posibilitatea unui „Maidan la Moscova", care ar putea începe pe fondul colapsului economic" și al trădarii directe a populației ruse de Donbas.

"Dacă Putin va continua în același spirit, atunci cred că vom ajunge să fim vecini ... de celulă la Haga. Dar asta numai in cazul in care vom ajunge în viață acolo", spune ex-ministrul separatist.

După înfrângerea sa de la Slaviansk și contraofensiva fortelor ucrainene, acum fostul „prim-ministru" al DNR (Republica Populara Donetk) Alexandr Boroday l-a demis pe Strelkov de la conducerea operatiunilor militare.

Potrivit lui Strelkov, acțiunile lui Boroday au fost conduse de consilierul prezidențial Vladislav Surkov. Teroristul sustine ca acest Surkov considera „Novorossia" drept un proiect de succes pentru sifonarea fondurilor de la bugetul de stat rusesc.

"Mai exact el s-a distins extraordinar în această privință în Osetia de Sud, dar şi în alte regiuni, unde a coodonat în acelasi mod ajutorul rusesc", a declarat fostul rebel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Şeful teroriştilor din Ucraina: "Eu și Putin vom fi COLEGI DE CELULĂ la Haga"